Ειδήσεις
Home / Top Slider / Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Νέα γραμμή παραγωγής στη Σίνδο – Επενδύσεις ανακοίνωσε ο νέος CEO

Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Νέα γραμμή παραγωγής στη Σίνδο – Επενδύσεις ανακοίνωσε ο νέος CEO

Tην ολοκλήρωση της νέας γραμμής παραγωγής στο εργοστάσιό της στη Σίνδο Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε την Τετάρτη η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, δια στόματος του νέου CEO, κ. Dejan Beko, ο οποίος αντικατέστησε τον κ. Καραφυλλίδη.

Η νέα επένδυση συνολικού ύψους €3,2 εκατ.  αποτελεί μέρος του επενδυτικού πλάνου της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, με ορίζοντα το 2019, συνολικής αξίας 45 εκατ. ευρώ.

Η νέα γραμμή παραγωγής, η οποία ολοκληρώθηκε το Μάιο του 2017 και βρίσκεται ήδη σε πλήρη λειτουργία, αφορά αποκλειστικά στην πρωτοποριακή, παγκοσμίως πατενταρισμένη καινοτομία DraughtMaster™ της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, η οποία όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια παρουσίασης σε εκπροσώπους των ΜΜΕ, έχει αλλάξει τα δεδομένα στην εγχώρια αγορά μπύρας προσφέροντας μια μοναδική και ταυτόχρονα οικολογική πρόταση στον τομέα της βαρελίσιας μπύρας.

Οι συνολικές επενδύσεις που έχει υλοποιήσει η εταιρεία εντός του 2017 στο εργοστάσιο της Σίνδου ανέρχονται σε 4,6 εκατ. ευρώ, ενώ για την περίοδο 2015-2018 υπολογίζονται επενδύσεις ύψους 12,2 εκατ. ευρώ. Dejan Beko

Ο κ. Beko ανέφερε ότι σε μια δύσκολη καμπή για την ελληνική οικονομία, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία υλοποιεί ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά πλάνα της χώρας, αξίας 45 εκατ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση και εμπιστοσύνη της στην ελληνική αγορά. Επιπλέον, στηρίζει εμπράκτως τα φορολογικά έσοδα με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως και την αγορά εργασίας με πάνω από 450 υπαλλήλους και 2.000 συνεργάτες και προμηθευτές.

Περαιτέρω, ο νέος CEO της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε το επόμενο βήμα του επενδυτικού μας πλάνου με μια σημαντική επένδυση στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Η νέα γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της Σίνδου, το ένα από τα δύο ιδιόκτητα εργοστάσια που διαθέτουμε στη χώρα, μας επιτρέπει να κοιτάζουμε το μέλλον θωρακίζοντας την αναπτυξιακή μας πορεία και τη θέση μας ως δεύτερης μεγαλύτερης ζυθοποιίας στη χώρα. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην καινοτομία, προσφέροντας στους καταναλωτές μοναδικά προϊόντα που παράγονται στην χώρα, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία για τους εργαζομένους μας, την ελληνική αγορά μπίρας, αλλά και την ελληνική οικονομία στο σύνολό της».

Σε ό,τι αφορά την εγχώρια αγορά, ο κ. Beko, ανέφερε ότι οι πωλήσεις κινήθηκαν καλύτερα από πέρυσι, σε μία περίοδο που η κατανάλωση μπύρας παρουσιάζει πτώση.

Με βάση τα στοιχεία της IRI, η αγορά μπίρας και μηλίτη παρουσιάζει πτώση της τάξης του 1%, με το μερίδιο αγοράς της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας να διαμορφώνεται στο 31,1%, (+3,6 μονάδες, YTD Αύγουστος). Η αγορά των mixers παρουσιάζει άνοδο κατά 2%, με το μερίδιο αγοράς της εταιρείας να διαμορφώνεται σε 36,2% (+5,9 μονάδες YTD Αύγουστος). Αυτή τη στιγμή Νο1 brand σε πωλήσεις της εταιρείας στην εγχώρια αγορά είναι η μπύρα FIX.

Αντίστοιχα, τα μεγέθη του υπουργείου Οικονομικών, αναφέρουν ότι σε επίπεδο παραγωγής η αγορά μπίρας διαμορφώνεται στο -10%, με προβλεπόμενο μερίδιο αγοράς για την εταιρεία, 29,1% (+2 μονάδες YTD Αύγουστος).

Σε ό,τι αφορά τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά μετά από την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία, ο κ. Beko ανέφερε: «Σεβόμαστε την απόφαση του δικαστηρίου, αλλά είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν έχει αλλάξει κάτι στην αγορά».

Η διευθύντρια του εργοστασίου, κυρία Κατερίνα Τζίτζιφα, επεσήμανε ότι το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν και νέες επενδύσεις στο εργοστάσιο για την ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού. Η μονάδα της Σίνδου διαθέτει πλέον 4 γραμμές παραγωγής και έχει την δυνατότητα να καλύψει μέρος της παραγωγής για λογαριασμό άλλων εταιρειών του ομίλου Carlsberg. Αντίστοιχα η μονάδα της Ριτσώνας διαθέτει 3 γραμμές παραγωγής. Από το σύνολο των επενδύσεων που προαναφέρθηκε, ποσό 22 εκατ. ευρώ, θα επενδυθεί στα δύο εργοστάσια, το διάστημα 2015-2018.

DraughtMaster™

Σχετικά με το σύστημα DraughtMaster™, αναφέρθηκε ότι στηρίζεται στη χρήση πρακτικών, περιορισμένου βάρους βαρελιών «μίας χρήσης», τα οποία δεν περιέχουν αέρα στο εσωτερικό τους και δεν απαιτούν ανθρακικό για το σερβίρισμα της μπύρας. Ως αποτέλεσμα, η μπύρα διατηρεί την ποιότητα και τη φρεσκάδα της για 6 φορές μεγαλύτερο διάστημα σε σχέση με άλλες τεχνολογίες. Παράλληλα, το σύστημα DraughtMasterTM είναι εύκολο στη χρήση και τον καθαρισμό, έχει μειωμένα λειτουργικά κόστη και συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος καθώς καταργεί το πλύσιμο των βαρελιών.

Η νέα  μονάδα στην οποία παράγονται τα προϊόντα Μythos, Fix, Kaiser, Fix Dark έχει τη δυνατότητα παραγωγής 250 χιλ. εκατολίτρων ετησίως. Η νέα γραμμής παραγωγής, εκτιμάται ότι δίνει σημαντική ώθηση στην εγχώρια δραστηριότητα της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας και ταυτόχρονα ανοίγει προοπτικές για μεγαλύτερη αύξηση των εξαγωγών τα επόμενα χρόνια.

Στις δύο ιδιόκτητες μονάδες παραγωγής της, στη Σίνδο και τη Ριτσώνα, η εταιρεία παράγει τις μπύρες Μythos, Mythos Radler, FIX Hellas, FIX Dark, Kaiser και Henninger. Παράλληλα, εισάγει και διανέμει στη χώρα μας: τη δανέζικη Carlsberg, τη μεξικάνικη Corona Extra, τις ιρλανδικές μπύρες της Diageo, Guinness και Kilkenny, τη βέλγικη Grimbergen, τη βαυαρικής προέλευσης weissbier Schneider Weisse, τον Ιρλανδέζικο μηλίτη Magners και τον ανθρακούχο μηλίτη Somersby σε δύο γεύσεις: μήλο και βατόμουρο. Επιπλέον,  η Oλυμπιακή Ζυθοποιία παράγει και διαθέτει στην ελληνική αγορά τα σήματα Tuborg Club Soda και Tuborg Tonic Water.

 

Κυρέλα Πέτρου