Ειδήσεις
Home / Top Slider / Ολοκληρωμένα Συστήματα Barcode: Αυξάνουν την παραγωγικότητα κάθε επιχείρησης, με λογικό κόστος απόκτησης και συντήρησης

Ολοκληρωμένα Συστήματα Barcode: Αυξάνουν την παραγωγικότητα κάθε επιχείρησης, με λογικό κόστος απόκτησης και συντήρησης

Τα ολοκληρωμένα συστήματα barcode παίζουν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο σε μια επιχείρηση, καθώς συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγικότητας, απλουστεύοντας και επιταχύνοντας χρονοβόρες διαδικασίες.

Ένα ολοκληρωμένο σύστημα barcode περιλαμβάνει τους αναγνώστες barcode (barcode scanners, mobile terminals) και τους θερμικούς εκτυπωτές (direct thermal, thermal transfer printers) που εκτυπώνουν barcodes και πληροφορίες σε αυτοκόλλητες ετικέτες. Αποτελεί μια πολύ αξιόπιστη και λογική επένδυση από πλευράς κόστους, η οποία αποσβένεται πολύ γρήγορα.

Μειώνεται ο χρόνος που απαιτείται σε διαδικασίες όπως, η διαχείριση των αποθεμάτων της επιχείρησης, η εισαγωγή και εξαγωγή προϊόντων από τους χώρους φύλαξης (αποθήκες, καταστήματα), η ιχνηλασιμότητα αυτών αλλά και η διακίνηση τους από τους εργαζομένους της επιχείρησης . Παράλληλα, βελτιώνουν σημαντικά τον τρόπο εργασίας των εργαζομένων αλλά και την εξυπηρέτηση του καταναλωτή, καθώς το προϊόν φτάνει στα χέρια του με ακρίβεια και χωρίς καθυστερήσεις.

Επιπλέον,  μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλές και διαφορετικές εργασίες, ενώ προσφέρουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σε σχέση με τον εφοδιαστικό έλεγχο, το απόθεμα της αποθήκης, τις παραγγελίες που εισάγονται και εξάγονται από το σύστημα της επιχείρησης, τα προϊόντα που βρίσκονται εν κινήσει κ.α. Τα συστήματα Barcode συνήθως συνδέονται στους Η/Υ της κάθε επιχείρησης και επικοινωνούν τις περισσότερες φορές με το λογισμικό αυτής όπως το ERP ή το WMS.

Τα ολοκληρωμένα συστήματα barcode είναι ιδιαίτερα ευέλικτα και προσαρμόζονται ιδανικά στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε επιχείρησης. Για παράδειγμα, ένα barcode scanner reader μπορεί να διαβάζει μόνο γραμμωτό κώδικα ή και Qr Code μαζί .Το φορητό τερματικό μπορεί να είναι Standard Range ή Long Range ανάλογα με την απόσταση που θα έχει ο χρήστης από το προϊόν που σκανάρει. Η θερμική ετικέτα μπορεί να είναι από χαρτί ή από κάποιο συνθετικό υλικό (π.χ. Πλαστική) ανάλογα με την επιφάνεια που θα επικολληθεί (π.χ. μεταλλική, χάρτινη, πλαστική) αλλά και τις συνθήκες φύλαξης που θα επικρατούν, όπως πολύ υψηλές ή πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ψυγείου, κατάψυξης.

Συμπερασματικά, τα ολοκληρωμένα συστήματα barcode βελτιώνουν σε όλα τα επίπεδα τα logistics μιας επιχείρησης, με μικρό κόστος απόκτησης και συντήρησης.

“Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το εξιδεικευμένο τμήμα της Novatron.

https://www.novatron.gr/contacts/

Τηλέφωνα Εξυπηρέτησης Πελατών:

Αθήνα – 210 6180 865

Θεσ/νίκη – 2310 627 333″

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin