Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / Nuvola Lavazza: Το νέο συγκρότημα γραφείων της κορυφαίας εταιρείας καφέ

Nuvola Lavazza: Το νέο συγκρότημα γραφείων της κορυφαίας εταιρείας καφέ

Ένα νέο σύννεφο εμφανίστηκε στον ουρανό της Ιταλίας και προσγειώθηκε στο Τορίνο. Πρόκειται για ένα σύννεφο 30.000 τετραγωνικών μέτρων, με την ονομασία Nuvola (σύννεφο στα ιταλικά), που παράγει ιδέες και έργο, φαγητό και πολιτισμό. Το “Nuvola” ανοίγει τις πύλες του στον κόσμο και διαθέτει το ξεχωριστό άρωμα του ιταλικού καφέ, καθώς και εκείνη την ιδιότητα που έχουν συνήθως τα σύννεφα να εξάπτουν τη φαντασία μας και να μας αναγκάζουν να αγναντεύουμε. Τις περισσότερες από 90 χώρες σε όλες τις ηπείρους. Το μέλλον.

Το Nuvola Lavazza είναι κάτι περισσότερο από τα νέα κεντρικά γραφεία της εταιρείας που ανακάλυψε την τέχνη της ανάμειξης του καφέ στις αρχές του 20ου αιώνα και έγινε ο παγκόσμιος πρεσβευτής του αυθεντικού ιταλικού καφέ, καθώς είναι ένα συγκρότημα που παίρνει διαφορετικές μορφές, όπως και τα σύννεφα, ανάλογα με τους διαφορετικούς ρόλους του. Το Nuvola Lavazza είναι ένα πρωτοποριακό κτήριο γραφείων που σχεδιάστηκε για την ευημερία των εργαζομένων και με τον ύψιστο σεβασμό για το περιβάλλον. Είναι ένα γκουρμέ εστιατόριο και σύμβολο μιας νέας φιλοσοφίας για μια ανέμελη και ανεπίσημη γαστρονομία, ένα νέο όραμα για τη σύγχρονη ιταλική κουζίνα. Είναι επίσης ένα μουσείο που αποκαλύπτει το σύμπαν του καφέ, την ιεροτελεστία του και τις επιτυχίες επικοινωνίας της Lavazza. Και δεν σταματά εδώ: το Nuvola είναι μια πλατεία ανοιχτή στο κοινό, με τα απομεινάρια μιας βασιλικής της εποχής του πρώιμου χριστιανισμού (στον αρχαιολογικό χώρο) και ένας μεγάλος χώρος εκδηλώσεων για συζητήσεις, συνέδρια και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Είναι ένα Μπιστρό για τους εργαζομένους της Lavazza αλλά και για το κοινό, και τέλος είναι η έδρα του Ινστιτούτου IAAD (Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Τεχνών και Σχεδιασμού) που φιλοξενεί περισσότερους από 700 νέους δημιουργούς.

Με μια επένδυση που υπερβαίνει τα 120 εκατομμύρια ευρώ, το Nuvola Lavazza ενσαρκώνει τις αξίες της Εταιρείας και την ιστορία της που ξεπερνά τα 120 χρόνια. Το έργο, που σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Cino Zucchi, προσφέρει μία έξυπνη, καινούργια, ανανεωμένη εμφάνιση στη συνοικία της Αουρόρα και έχει σχεδιαστεί με σκοπό να εμπνέει τους ανθρώπους, να καλλιεργεί τον διάλογο, να προσφέρει πολιτιστικές, κοινωνικές, επιχειρηματικές και γαστρονομικές εμπειρίες. Το Nuvola Lavazza αναδεικνύει τις «ρίζες του στο μέλλον». Πράγματι, πρόκειται για ένα ολόκληρο οικοσύστημα που αντλεί δύναμη από το παρελθόν και νέα ενέργεια από τον διάλογο, το οποίο προήλθε από την ανάγκη για συνεχή καινοτομία.

Ρίζες στο μέλλον – «Το Nuvola Lavazza περιέχει τις μνήμες και το μέλλον μας», δηλώνει ο πρόεδρος του Ομίλου, Alberto Lavazza. «Οι ρίζες του συνδέονται σταθερά με την πόλη, και τη συνοικία της Αουρόρα όπου αρχικά αναπτυχθήκαμε σε βιομηχανική κλίμακα, αλλά ταυτόχρονα είναι ένα πρωτοποριακό συγκρότημα που είναι σε θέση να αλληλεπιδρά με όλον τον κόσμο και να μας ωθήσει προς το μέλλον. Μας αρέσει, λοιπόν, να σκεφτόμαστε ότι το Nuvola Lavazza έχει τις ρίζες του στο μέλλον, επειδή είμαστε πεπεισμένοι ότι το μέλλον δεν μπορεί παρά να ωριμάσει σωστά μόνο εάν έχει βαθιές ρίζες».

Ανοιχτή πύλη στον κόσμο – «Θέλαμε το Nuvola Lavazza να αποτελέσει κάτι πολύ περισσότερο από ένα αποτελεσματικό και καινοτόμο συγκρότημα γραφείων μιας σύγχρονης εταιρείας», εξηγεί ο αντιπρόεδρος του Ομίλου, Giuseppe Lavazza. «Είναι μια τεράστια πύλη που συνδέει την Εταιρεία μας, την πόλη ίδρυσής της και τις περισσότερες από 90 χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η Lavazza. Βρίσκεται στο Τορίνο και τη συνοικία της Αουρόρα όπου αποφασίσαμε να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε. Γι’ αυτό και το Nuvola είναι επίσης μια έκφραση της αποφασιστικότητας και της θέλησής μας να γίνουμε πρωτοπόροι στην καινοτομία, την ανάπτυξη και την ευημερία της κοινότητας και του τόπου με τους οποίους ερχόμαστε σε επαφή. Το Nuvola προσφέρει μία ανανεωμένη και δυναμική συνέχεια των δραστηριοτήτων της Lavazza: ένα σύμβολο ανοιχτής διάθεσης και ανταλλαγής όπου οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν, συνεργάζονται, παράγουν, ανταλλάσσουν ιδέες, συζητούν και επικοινωνούν με τον κόσμο».

Πιστοποιημένη αειφορία – «Το Nuvola Lavazza είναι ένας μοναδικός και καινοτόμος χώρος, ένας ανοιχτός χώρος που ενσαρκώνει τις αξίες και την ιστορία μας και προσφέρει εμπειρίες γαστρονομίας και πολιτισμού παράλληλα με δημόσιες εκδηλώσεις», προσθέτει ο αντιπρόεδρος του Ομίλου, Marco Lavazza. «Το Nuvola διαθέτει επίσης χαρακτηριστικά που είναι λιγότερο ορατά αλλά εξαιρετικά σημαντικά για εμάς. Ουσιαστικά, ολόκληρος ο σχεδιασμός του επικεντρώνεται στην άνεση των ανθρώπων, την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος. Το έργο του Nuvola αποκαθιστά ένα τμήμα της πόλης που αναπτύχθηκε για βιομηχανικούς σκοπούς και πλέον θα αναπτύσσεται υπό το πρίσμα της αειφορίας. Υπό αυτό το πρίσμα, τα γραφεία μας απέσπασαν την υψηλότερη βαθμολογία (Platinum) στην πιστοποίηση LEED, ένα σύστημα που αξιολογεί τις ενεργειακές και περιβαλλοντικές πτυχές νέων κτηριακών εγκαταστάσεων. Πράγμα που σημαίνει ότι το Nuvola Lavazza κρίθηκε ότι αποτελεί ένα από τα κτήρια με την υψηλότερη περιβαλλοντική αειφορία στον κόσμο».

Μοίρασμα – Μια νέα φιλοσοφία ζωής, εργασίας και κοινωνικής αλληλεπίδρασης που βασίζεται στις αρχές της ανοιχτής διάθεσης, του μοιράσματος και της επιχειρηματικότητας προαναγγέλλεται με τα εγκαίνια του Nuvola Lavazza και την επικείμενη έναρξη λειτουργίας του εστιατορίου Condividere και του Μουσείου Lavazza στις 8 Ιουνίου. Στόχος είναι δοθεί έμφαση στην αξία και την ποιότητα του χρόνου και της εμπειρίας. Εν γένει, το Nuvola σημαίνει μοίρασμα ΕΡΓΩΝ, ΦΑΓΗΤΟΥ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

Στο κέντρο του Nuvola Lavazza, στο ιδανικό σημείο σύγκλισης δραστηριοτήτων εργασίας, φαγητού και πολιτισμού, βρίσκεται μία καταπράσινη Πλατεία που είναι ανοιχτή στην πόλη, όπου τα Κεντρικά Γραφεία συνδυάζονται με τον χώρο εκδηλώσεων La Centrale και το Μουσείο, ενώ το εστιατόριο Condividere και το Μπιστρό αλληλεπιδρούν με τον αρχαιολογικό χώρο και το Ινστιτούτο IAAD. Αυτή η Πλατεία αποτελεί έναν από τους πρώτους έξυπνους χώρους στο Τορίνο, με χαμηλή κατανάλωση φωτισμού LED. Διαθέτει επίσης έναν χώρο πρασίνου που σχεδιάστηκε από την αρχιτέκτονα τοπίου Camilla Zanarotti, η οποία μαζί με την οικογένεια Lavazza επέλεξε τα δέντρα και τα φυτά που καθιστούν τον χώρο ιδιαίτερα ελκυστικό για το κοινό. Η Πλατεία έχει επίσης πρόσβαση σε ένα νέο δημόσιο πάρκινγκ που περιλαμβάνει 180 θέσεις στάθμευσης.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin