Ειδήσεις
Home / Top Slider / Νιτσιάκος: Επενδύσεις 35 εκατ. ευρώ μέχρι το 2022

Νιτσιάκος: Επενδύσεις 35 εκατ. ευρώ μέχρι το 2022

Με ένα στρατηγικό πλάνο, νέων επενδύσεων που αγγίζει τα 35 εκατ. ευρώ, απαντάει η ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ ΑΕ, στις προκλήσεις του μέλλοντος καθιερώνοντας και ενισχύοντας τη φήμη της, ως ηγέτιδα δύναμη στη χώρα μας, όσο αφορά στον τομέα της πτηνοτροφίας και της βιομηχανίας τροφίμων γενικότερα. Μέσα σε αυτό το πνεύμα, προχωράει δυναμικά στον περαιτέρω εκσυγχρονισμό, στην προϊοντική διεύρυνση, στη διασφάλιση της ποιότητας, την καινοτομία και την ενίσχυση του θετικού της περιβαλλοντικού προσήμου.

Η ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ ΑΕ, περνάει στη νέα δεκαετία, ενσωματώνοντας νέες τεχνολογίες αιχμής, συμμετέχοντας στη διαμόρφωση των διεθνών εξελίξεων, στον τομέα των τροφίμων και παραμένει πιστή στη δέσμη των αξιών που την διέπουν από την ίδρυσή της, το 1972.

 

Υλοποίηση Επενδύσεων το 2019

Ειδικότερα, μέσα στο 2019, ολοκληρώθηκαν στρατηγικές επενδύσεις που έφτασαν τα 10 εκατ. ευρώ και μεταξύ άλλων, περιλάμβαναν την επέκταση του τυποποιητηρίου των Ιωαννίνων και την εγκατάσταση νέων γραμμών μηχανικής αποστέωσης. Επίσης, έγινε εκσυγχρονισμός των δύο εργοστασίων ζωοτροφών σε Ιωάννινα και Άρτα με στόχο την ποιοτική βελτίωση του παραγόμενου pellet, καθώς και εγκατάσταση νέου βιολογικού καθαρισμού επεξεργασίας υγρών λυμμάτων στο πτηνοσφαγείο Ιωαννίνων. Μέσα στο 2019, ξεκίνησε τη λειτουργία της η επέκταση και η εγκατάσταση της νέας γραμμής προψημένων προϊόντων στην εταιρεία Foodmaster, του ομίλου Νιτσιάκος, στην Άρτα.

 

Το επενδυτικό Πλάνο 2020-2022

Για την περίοδο 2020 – 2022, βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο σχεδιασμού ένα ευρύ επενδυτικό πλάνο, συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνει:

  • Εκσυγχρονισμό και αύξηση δυναμικότητας στα 5000 πτηνά ανά ώρα στο πτηνοσφαγείο της Θεσσαλονίκης.
  • Κατασκευή νέου εργοστασίου με γραμμές επεξεργασίας υποπροϊόντων σφαγής.
  • Είσοδο στην αγορά αρνίσιου και μοσχαρίσιου κρέατος με δημιουργία μονάδων εκτροφής και τυποποιητηρίου κόκκινου κρέατος, στα Δολιανά Ιωαννίνων.
  • Νέα γραμμή σφαγής και διπλασιασμός του τυποποιητηρίου στη ΒΙ.ΠΕ Ιωαννίνων.
Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter