Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / Νηρέας-Σελόντα: “Λευκό καπνό” αναμένουν οι Amerra και Diorasis

Νηρέας-Σελόντα: “Λευκό καπνό” αναμένουν οι Amerra και Diorasis

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες μεταξύ των συμβούλων του διαγωνισμού για την παραχώρηση των πλειοψηφικών συμμετοχών που διατηρούν οι τράπεζες στις Νηρέα και Σελόντα και των δύο, επικρατέστερων μέχρι στιγμής, υποψήφιων επενδυτών, των Amerra Capital και Diorasis International.

Τα δύο funds ξεκίνησαν ήδη από την περασμένη εβδομάδα την προετοιμασία για την έναρξη του τελικού κύκλου των διαπραγματεύσεων, από τον οποίο θα προκύψει ο προτιμώμενος πλειοδότης (preferred bidder) για τις Νηρέα και Σελόντα. Μετά τις πρώτες διαδικαστικού χαρακτήρα συναντήσεις, ξεκίνησαν οι ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με στόχο να διαμορφωθεί το πλαίσιο εντός κοινά αποδεκτού SPA (Sales And Purchase Agreement – Σύμβαση Αγοραπωλησίας Μετοχών).

Εν μέσω φημολογιών (λ.χ. για την επανάκαμψη ενός από τα θεωρούμενα φαβορί ) που εντείνονται όσο πλησιάζει η ώρα της ανάδειξης του προτιμητέου επενδυτή για τις δύο εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας, η ομάδα των συμβούλων του διαγωνισμού, με επικεφαλής στέλεχος της Lazard, επιχειρεί να βελτιώσουν, για λογαριασμό των πωλητών και πελατών τους, τις παραμέτρους των προσφορών που έχουν κατατεθεί. Ο προτιμητέος επενδυτής θα αναδειχθεί μέσω αυτής της διαδικασίας, δηλαδή με κριτήριο την έκταση και το εύρος των βελτιωτικών αλλαγών που θα αποδεχθεί να πραγματοποιήσει επί της δομής της δεσμευτικής του πρότασης.

Οι υπάρχουσες πληροφορίες αναφέρουν πως οι σύμβουλοι του διαγωνισμού δεν προτίθενται να δώσουν τη δυνατότητα στους υποψήφιους επενδυτές να επανέλθουν εκ νέου για να βελτιώσουν την προσφορά τους, πέρα από όσες αλλαγές πραγματοποιηθούν σε αυτό το στάδιο. Σε κάθε περίπτωση, προκύπτει ότι πρόθεση των συμβούλων και των τραπεζών είναι να μην υπάρξουν χρονοβόρες καθυστερήσεις προς την ολοκλήρωση της πώλησης. Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται έως τον Απρίλιο να ολοκληρωθεί το financial closing.

Εν όψει της ολοκλήρωσης της διαδικασίας, οι μετοχές των Νηρέα και Σελόντα συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία στο Χρηματιστήριο. Χθες ο τίτλος του Νηρέα έκλεισε με κέρδη 6,54% και της Σελόντα στο +6,61%. Από την αρχή του έτους ο Νηρέας βρίσκεται στο +23% και η Σελόντα στο +34%.

Πηγή: capital.gr

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter