Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / Nestle: Εξαγόρασε την καλιφορνέζικη Sweet Earth Foods

Nestle: Εξαγόρασε την καλιφορνέζικη Sweet Earth Foods

Η Nestle απέκτησε την Sweet Earth Foods, μια εταιρία plant based τροφίμων, στο πλαίσιο της πιο πρόσφατης προσπάθειάς του να ανταποκριθεί στις ραγδαία μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών.

Η εξαγορά προσφέρει στην Nestle παρουσία στη μικρή αλλά υποσχόμενη αγορά plant based τροφίμων, καθώς εκτιμά πως θα αγγίξει τα 5,3 δισ. δολάρια παγκοσμίως μέχρι το 2020.

Η αγορά αυτή έρχεται λιγότερο από τρεις μήνες αφότου η Nestle ενημέρωσε ότι απέκτησε μερίδιο στην εταιρία γευμάτων με συνδρομή, Freshly, που πουλάει υγιεινά, έτοιμα γεύματα σε καταναλωτές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ιδιοκτήτρια των μαρκών KitKat, Nescafe και Maggi και οι ανταγωνιστές της παλεύουν με μια ραγδαία μεταβαλλόμενη αγορά, καθώς οι καταναλωτές μετατοπίζονται από τα συσκευασμένα τρόφιμα σε πιο φρέσκες, υγιεινές επιλογές που συχνά αγοράζουν ηλεκτρονικά.

«Στις Ηνωμένες Πολιτείες, βιώνουμε μια μετατόπιση των καταναλωτών προς φυτικές πρωτεΐνες», εξήγησε ο Paul Grimwood, CEO του αμερικανικού βραχίονα της Nestle. «Μία από τις στρατηγικές προτεραιότητες της Nestle είναι να χτίσουμε το χαρτοφυλάκιό μας από vegetarian και flexitarian επιλογές, κάτι που συνάδει με τις σύγχρονες τάσεις υγείας», ανέφερε.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+