Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / Nespresso Talents: Καλεί τους δημιουργούς να διηγηθούν μια ιστορία “Ενάρετου Κύκλου”

Nespresso Talents: Καλεί τους δημιουργούς να διηγηθούν μια ιστορία “Ενάρετου Κύκλου”

Σήμερα, η Nespresso ανακοινώνει την έναρξη του Nespresso Talents 2020, ενός μοναδικού διεθνούς κινηματογραφικού διαγωνισμού ταινιών μικρού μήκους σε κατακόρυφο φορμά, που έχει στόχο να αναδείξει εξαιρετικά ταλέντα από ολόκληρο τον κόσμο.

Για πρώτη φορά οι Έλληνες δημιουργοί έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν στο διαγωνισμό με θέμα «Ενάρετοι Κύκλοι» και να μοιραστούν τη δική τους  ιστορία αναδεικνύοντας μια καλή πράξη που άλλαξε κάτι προς το καλύτερο. Στην Ελλάδα ο θεσμός υποστηρίζεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.

Οι ενάρετοι κύκλοι είναι παντού και μπορούν να αποτελέσουν μια ισχυρή δύναμη θετικής αλλαγής. Οτιδήποτε μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για έναν κύκλο καλοσύνης. Από μια μικρή κίνηση που δεν έμεινε χωρίς ανταπόδοση, έως σημαντικότερες δράσεις που έχουν ωφελήσει τον κόσμο μας σε μεγαλύτερη κλίμακα.

Η Nespresso θέλησε να στηριχτεί στη δέσμευση που έχει αναλάβει απέναντι στην κυκλικότητα και τη δημιουργία ενάρετων κύκλων σε όλες τις πτυχές των ενεργειών της κατά την αναζήτηση του τέλειου καφέ. Η βιωσιμότητα βρίσκεται στην καρδιά όλων των ενεργειών της Nespresso: από την καλλιέργεια του καφέ μέχρι την ανακύκλωση των καψουλών και των υπολειμμάτων καφέ.

Φέτος, για κάθε βίντεο που συμμετέχει στον διαγωνισμό Nespresso Talents 2020, η Nespresso θα φυτεύει 10 δέντρα. Τα δέντρα αυτά θα συμβάλουν σε μια μεγάλης κλίμακας πρωτοβουλία σε συνεργασία με την PUR Projet, για τη μετάβαση μικροκαλλιεργητών καφέ στην οργανική καλλιέργεια με μεθόδους αγροδασοπονίας.

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 2020:

  • Εθνικός διαγωνισμός: Ο εθνικός διαγωνισμός θα αναδείξει 3 νικητές με συνολικό ποσό επιβράβευσης τα 3.000€. Ακόμα ο πρώτος νικητής θα λάβει και μια πρόσκληση για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών .
  • Διεθνής διαγωνισμός: Όλες οι ταινίες μικρού μήκους που υποβάλλονται στον εθνικό διαγωνισμό συμμετέχουν αυτόματα στο διεθνή διαγωνισμό, ο οποίος θα αναδείξει 3 νικητές με συνολικό ποσό επιβράβευσης τα 10.000€.

Η κριτική επιτροπή για τον Εθνικό Διαγωνισμό θα ανακοινωθεί σύντομα και θα επιλέξει τις τρεις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους ανάμεσα στις 30 επικρατέστερες, τις οποίες θα μπορεί να δει το κοινό στην ιστοσελίδα Nespresso.com/talents.

Οι τρεις νικητές της χώρας θα βραβευθούν στο πλαίσιο του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας  που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

  • Διάρκεια: έως 25 Μαρτίου 2020
  • Προδιαγραφές:  2-3 λεπτά σε vertical format (9:16).
  • Θέμα: Ενάρετοι Κύκλοι – δεκτές όλες οι κατηγορίες (πχ. δράμα, μυστήριο, κτλ)
  • Όροι, προϋποθέσεις και υποβολή στην ιστοσελίδα Nespresso.com/talents.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://www.nespresso.com/talents/gr/en/contest

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter