Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / Νέο διοικητικό συμβούλιο στην Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου

Νέο διοικητικό συμβούλιο στην Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο της ανανεωμένης, μετά από την πρόσφατη τροποποίηση του Καταστατικού της, ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ – ΕΔΟΕ και προέκυψε νέο Προεδρείο.

Συγκεκριμένα, Πρόεδρος εξελέγη ο κ. Μανώλης Γιαννούλης, εκπρόσωπος και πρόεδρος του ΣΠΕΛ, Αντιπρόεδρος ο κ. Ανδρέας Στρατάκης εκπρόσωπος του ΣΑΣΟΕΕ Γενικός Γραμματέας ο κ. Γιώργος Γωνιωτάκης, εκπρόσωπος της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ και Ταμίας ο κ. Παναγιώτης Καραγιάννης, εκπρόσωπος του ΠΑΣΕΛ.

Η πλήρης σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΟΕ έχει ως εξής:

Πρόεδρος Μανώλης Γιαννούλης ΣΠΕΛ.
Αντιπρόεδρος Ανδρέας Στρατάκης ΣΑΣΟΕΕ
Γεν. Γραμματέας Γιώργος Γωνιωτάκης ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ
Ταμίας Παν. Καραγιάννης ΠΑΣΕΛ
Μέλη Σταύρος Αδαμόπουλος ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ
Διονύσιος Καραπάνος ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ
Κων/νος Σκιαδάς ΣΑΣΟΕΕ
Γεώργιος Κατσούλης ΣΑΣΟΕΕ
Γρηγόρης,  Αντωνιάδης ΣΕΒΙΤΕΛ
Κων/νος Κουτσιούμπης ΣΕΒΙΤΕΛ
Ανανίας Καραχανίδης ΣΕΒΙΤΕΛ
Ηλίας Ζαβάκος ΣΕΒΙΤΕΛ

Το νέο ΔΣ συζήτησε τις γενικές κατευθύνσεις, τους στόχους και τις προτεραιότητες της Οργάνωσης, οι οποίες και θα αναλυθούν σε επόμενη συνεδρίασή του.

Επιδίωξη της ΕΔΟΕ είναι να συμβάλλει στην προσπάθεια της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας του ελαιοκομικού τομέα της χώρας, της προώθησης των εξαγωγικών δραστηριοτήτων και της ταχύτερης αναπτυξιακής τους προσαρμογής και τις προσπάθειες για την προβολή και προώθηση του Επώνυμου Ελληνικού Ελαιολάδου, εντός και εκτός της χώρας.

Η ΕΔΟΕ θεωρεί απαραίτητη και αναγκαία την διαμόρφωση μιας κοινά αποδεκτής Εθνικής Στρατηγικής για τον Ελαιοκομικό Τομέα, που θα στοχεύει στην αντιμετώπιση των διαρθρωτικών αδυναμιών και την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που έχουμε μπροστά μας.

Τέλος, κρίσιμο παράγοντα για την προοπτική του ελληνικού ελαιολάδου αποτελεί η δημιουργία συνθηκών διαφάνειας και νομιμότητας στον τρόπο λειτουργίας της εσωτερικής αγοράς, γεγονός που μας υποχρεώνει να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τις επαφές και τη συνεργασία μας με τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές της χώρας.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter