Ειδήσεις
Home / Retail / My Market: Τα σχέδια του Αρ. Παντελιάδη για το 2019

My Market: Τα σχέδια του Αρ. Παντελιάδη για το 2019

Αύξηση πωλήσεων κατά 5% και καθαρά κέρδη στα 11 εκατ. ευρώ αναμένει η METRO για το 2019 σύμφωνα με όσα ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, κ. Αριστοτέλης Παντελιάδης, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου για τη στήριξη που προσφέρει η εταιρεία σε εννέα νέους Έλληνες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες.

Σημειώνεται ότι το 2018 οι ενοποιημένες πωλήσεις της METRO άγγιξαν το 1,2 δισ. ευρώ με αύξηση περίπου 1,5% συγκριτικά με το 2017, ενώ τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 10 εκατ. ευρώ.  Για το 2019, το επενδυτικό πλάνο θα ανέλθει σε 40 εκατ. ευρώ και αφορά στο άνοιγμα 8 νέων καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, καθώς και εκτενές πλάνο ανακαινίσεων για καταστήματα του αρχικού δικτύου My market και των κέντρων διανομής της εταιρείας. Στο τέλος του 2019, αναμένεται να εγκαινιαστεί και το πρώτο κατάστημα χονδρικής της METRO AEBE στη Λεμεσό της Κύπρου.

Ο κ. Παντελιάδης ανέφερε ότι το 2018 η εταιρεία διατήρησε τα μερίδιά της σταθερά παρά τις έντονες ανακατατάξεις στην αγορά του οργανωμένου λιανεμπορίου, ενώ προέβλεψε περαιτέρω συγκέντρωση του κλάδου, καθώς οι μικρότεροι παίκτες δέχονται μεγαλύτερη πίεση.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο η METRO να προχωρήσει σε κάποια νέα εξαγορά το επόμενο διάστημα, ο κ. Παντελιάδης τόνισε πως είναι πάντοτε ανοικτός σε νέες ευκαιρίες, ωστόσο πρόσθεσε πως προτεραιότητα στην παρούσα φάση είναι η οργανική ανάπτυξη.  Αυτό αφορά και στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου στον οποίο ο όμιλος έχει ήδη παρουσία.

Τέλος, δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για το οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον, λέγοντας πως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την πορεία της αγοράς στη διάρκεια του έτους.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin