Ειδήσεις
Home / Top Slider / Mondelez: Ολοκληρώθηκε η συμφωνία εξαγοράς της Chipita Global

Mondelez: Ολοκληρώθηκε η συμφωνία εξαγοράς της Chipita Global

H Mondelēz International ολοκληρώνει τη συμφωνία εξαγοράς της Chipita Global, εταιρίας με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και ηγέτιδας στην Ευρώπη στην Κατηγορία των Κρουασάν και των Ψημένων Σνακ

  • Η Mondelēz International καλωσορίζει την Chipita Global, το ταλαντούχο ανθρώπινο δυναμικό της, τις δημοφιλείς μάρκες της και τη δυνατή ιστορία της
  • Η συμφωνία δημιουργεί ευκαιρίες καινοτομίας, μέσα από την ένωση των σημάτων κρουασάν και ψημένων σνακ της Chipita Global με brands της Mondelēz όπως τα Cadbury και Milka

 

Η Mondelēz International ανακοινώνει σήμερα ότι ολοκληρώθηκε η συμφωνία εξαγοράς της Chipita Global, εταιρίας με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και ηγέτιδας στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη στην Κατηγορία των Κρουασάν και των Ψημένων Σνακ.

Η συμφωνία αυτή θα επιτρέψει στη Mondelēz International να προσφέρει μία ευρεία γκάμα προϊόντων σνακ αρτοποιίας, στην Ευρώπη, ανταποκρινόμενη στην υψηλή καταναλωτική ζήτηση για τη συγκεκριμένη κατηγορία. Δημιουργεί επίσης ισχυρές ευκαιρίες καινοτομίας, ενώνοντας τις εμβληματικές μάρκες της Mondelēz International όπως οι Cadbury και Milka με τα δημοφιλή κρουασάν της Chipita Global και μάρκες ψημένων σνακ όπως τα 7Days. Τα προϊόντα της Chipita είναι ήδη διαθέσιμα σε δύο δισεκατομμύρια καταναλωτές σε περισσότερες από 50 χώρες.

«Η Chipita είναι μία φανταστική εταιρία, που έχει θεμελιωθεί σε ισχυρές βάσεις από μία ομάδα εκπληκτικά ταλαντούχων ανθρώπων. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους ανθρώπους της, τις δημοφιλείς μάρκες της και τη δυνατή ιστορία της στη Mondelēz International, ενισχύοντας το στρατηγικό μας πλάνο να γίνουμε παγκόσμιος ηγέτης στα σνακ και στις επιμέρους κατηγορίες τους» δήλωσε ο Vince Gruber, EVP & President Mondelez Europe. «Η εδραίωση της Mondelēz International στα κρουασάν και στην κατηγορία των ψημένων σνακ μέσω της Chipita Global θα συμβάλλει στην επιτάχυνση της ανάπτυξής μας σε όλη την Ευρώπη και θα βοηθήσει να διευρύνουμε την παρουσία μας σε σημαντικές και ταχύτατα αναπτυσσόμενες αγορές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης».

Από σήμερα μία καινούρια προσωρινή ομάδα διοίκησης θα αναλάβει να διαχειριστεί τις δραστηριότητες της Chipita και να ολοκληρώσει τις διαδικασίες της ενσωμάτωσης μέσα στο 2022.  Η ομάδα διοίκησης αποτελείται από έμπειρα στελέχη της Mondelēz International και της Chipita Global, με επικεφαλής τον Ivo Naydenov, στέλεχος της Mondelēz International για περίπου 20 χρόνια με πλούσια εργασιακή εμπειρία στη Νοτιανατολική Ευρώπη. Ο Ivo Naydenov θα φέρει την πολύτιμη γνώση του σε αυτό τον ρόλο, την οποία απέκτησε μέσα από την  πολυετή καριέρα του στον τομέα των τροφίμων και σνακ στη Mondelēz International και αλλού.

Ο προσωρινός CEO, Ivo Naydenov δήλωσε: «Θαύμαζα καιρό την Chipita και είμαι ενθουσιασμένος που θα δουλέψω με τους νέους συναδέλφους μας για να υποστηρίξουμε την καινοτομία και καταπληκτικούς νέους προϊοντικούς συνδυασμούς, που μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσα από αυτή τη συμφωνία. Η σύμπλευσή θα μας δώσει τη δυνατότητα να μάθουμε ο ένας από τον άλλο και να αναπτυχθούμε μαζί, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για τους ανθρώπους και τις μάρκες μας. Το σχέδιό μας είναι να γίνει η Chipita Global μέρος της Mondelēz International με προετοιμασία, υπευθυνότητα και φροντίδα με σεβασμό σε αυτήν τη σπουδαία εταιρία που έφτιαξαν οι άνθρωποί της εδώ και 40 χρόνια».

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα μακροπρόθεσμα σχέδια διοίκησης πέρα από την περίοδο ενσωμάτωσης, θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter