Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / Mondelez: Νέες γραμμές παραγωγής για Tassimo

Mondelez: Νέες γραμμές παραγωγής για Tassimo

Το ποσό των 50 εκατ. δολ. θα επενδύσει η  Mondelēz International, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία στην παγκόσμια αγορά του καφέ, για την κατασκευή δύο νέων γραμμών παραγωγής στο εργοστάσιό της στο Μπράνμπερι της Μ. Βρετανίας,  που θα κατασκευάζουν  κάψουλες ροφημάτων Tassimo. Η Tassimo, σύμφωνα με την Mondelez,  είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο  σύστημα καφέ με κάψουλες στην Ευρώπη.
επέκταση αυτή είναι μέρος της πολυετούς επένδυσης της Mondelēz στην ευρωπαϊκή μεταποιητική βιομηχανία. Από την εταιρεία αναφέρεται ότι έχει ήδη επενδύσει 1,5 δισ. δολάρια από το 2010, και η πιο πρόσφατη προγραμματισμένη επένδυση αναμένεται να δημιουργήσει περίπου 80 θέσεις εργασίας. Η επένδυση συμπίπτει επίσης με την 50η επέτειο της εγκατάστασης Μπάνμπερι, η οποία παράγει μάρκες καφέ, όπως η Kenco, Carte Noire και Maxwell House. Οι κάψουλες Tassimo που θα παράγονται στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, θα εξάγονται σε αγορές της Δυτικής Ευρώπης, στη Γαλλία και την Ισπανία.
Σύμφωνα με την εταιρεία, η νέα επένδυση είναι μέρος του οράματός της για την κατασκευή των προϊόντων της σε state-ofthe-art γραμμές που θα της επιτρέψουν να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση, αυξάνοντας παράλληλα την ανταγωνιστικότητά της. Η επένδυση αποτελεί μέρος του εν εξελίξει σχεδίου αναδιάρθρωσης της εφοδιαστικής αλυσίδας της Mondelēz, η οποία αναμένεται να αποιφέρει 3 δισ. δολάρια σε όρους  gross-productivity savings και 1,5 δισεκατομμύρια δολ. σε net savings για τα επόμενα τρία χρόνια.
Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin