Ειδήσεις
Home / Προσωπα / Mondelēz International: O Romeo Lacerda νέος πρόεδρος Δυτικής Ευρώπης

Mondelēz International: O Romeo Lacerda νέος πρόεδρος Δυτικής Ευρώπης

Η Mondelēz International ανακοινώνει ότι ο Romeo Lacerda αναλαμβάνει τη θέση του Προέδρου Δυτικής Ευρώπης (Βέλγιο, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία) η οποία συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της Mondelēz International και αναλογεί σε περισσότερο από το 1/3 των εσόδων του ομίλου στην Ευρώπη.

Το τελευταίο διάστημα, ο Romeo Lacerda κατείχε τη θέση του Προέδρου Ευρώπης στην κατηγορία του Μπισκότου. Διαδέχεται τον Vince Gruber, ο οποίος ανέλαβε τον ρόλο του Executive Vice President και Προέδρου Ευρώπης στη Mondelēz International.

Ο Romeo Lacerda θα ηγείται της κατηγορίας του Snacking στη Δυτική Ευρώπη προάγοντας και στηρίζοντας τον νέο σκοπό της εταιρείας «Snacking Made Right», προσφέροντας στους καταναλωτές το κατάλληλο Snack, την κατάλληλη στιγμή, με τον κατάλληλο τρόπο. Αυτό περιλαμβάνει την διασφάλιση ότι τα προϊόντα της εταιρείας παράγονται με υπεύθυνο τρόπο και ότι ικανοποιούν τις προσδοκίες και τις ανάγκες των καταναλωτών.

Αντλώντας από τη διεθνή του εμπειρία, ο Romeo Lacerda είναι πεπεισμένος ότι η Mondelēz International διαθέτει όλα τα εχέγγυα για να αναπτύξει τις δραστηριότητές της εταιρείας στην Δυτική Ευρώπη. «Είμαι περήφανος που θα αναλάβω την ηγεσία σε αυτήν την περιοχή συνεχίζοντας την ανάπτυξη των δυνατών τοπικών προϊόντων μας όπως, Lacta, Υγείας Παυλίδη και Merenda. Επιπλέον, η Δυτική Ευρώπη είναι η γενέτειρα του προγράμματος βιώσιμης ανάπτυξης για το σιτάρι που ονομάζεται «Harmony». Δημιουργήθηκε εδώ, πριν από 10 χρόνια και σήμερα φτάνει σε όλα τις Ευρωπαϊκές μάρκες μπισκότου. Το πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης της εταιρείας μας για την σοκολάτα «Cocoa Life», έχει ήδη εφαρμοστεί στις μεγαλύτερες μάρκες σοκολάτας της Δυτικής Ευρώπης, την Côte d’Or και την Milka. Εμπιστεύομαι πλήρως την δημιουργικότητα και την δέσμευση των ομάδων μας να αναπτύξουμε την δραστηριότητά μας με ένα βιώσιμο και υπεύθυνο τρόπο», είπε ο Romeo Lacerda.

Με καταγωγή από το Ρίο Γκράντε ντο Σουλ, την νοτιότερη πολιτεία της Βραζιλίας, ξεκίνησε την πορεία του στην Mondelēz International το 1995, όπου ανέλαβε διάφορες υψηλόβαθμες θέσεις στην Λατινική Αμερική, πριν μετακινηθεί στην Ευρώπη, το 2010 ως Managing Director της στην Ιβηρική χερσόνησο (Ισπανία και Πορτογαλία). Το 2012 ανέλαβε τα καθήκοντα του Προέδρου της Mondelēz Ρωσίας. Πριν μετακομίσει στην Ελβετία το 2016, εργάστηκε στο Ντουμπάι, ως President, Markets & Sales για την Ανατολική Ευρώπη, Μεση και Άπω Ανατολή.

 

Βιογραφικό Romeo Lacerda

Με καταγωγή από το Porto Alegre της νότιας Βραζιλίας, ο Romeo Lacerda ξεκίνησε την καριέρα του στην Unilever, πριν αρχίσει να εργάζεται στην Mondelēz International, το 1995 ως Regional Sales Manager στο Rio de Janeiro (στην τότε Kraft Foods). Εξελίχθηκε σημαντικά μέσα στον οργανισμό σε θέσεις όπως Sales Director Brazil, VP Sales Latin America, Category Director Snacks Brazil and General Manager Central America. Ξεκίνησε την πορεία του στην Ευρώπη, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του Managing Director στην Ιβηρική, όπου ολοκλήρωσε με επιτυχία την ενσωμάτωση της κατηγορίας τσίκλας και καραμέλας της Cadbury με επιτυχία. Το 2012, ο Romeo Lacerda μετακινήθηκε στη Μόσχα, για να αναλάβει τη μετεξέλιξη της εταιρείας. Στα τέλη του 2014, μετακινήθηκε στο Ντουμπάι, στο ρόλο του President, Markets & Sales με περιοχή ευθύνης την  Ανατολική Ευρώπη, την Μέση Ανατολή και την Αφρική, ενώ ήρθε στην Ελβετία τον Αύγουστο του 2016 για να αναλάβει τα καθήκοντα του Προέδρου Ευρώπης για την κατηγορία του Μπισκότου.

Ο Romeo Lacerda γεννήθηκε το 1968 και απέκτησε πτυχίο στη διοίκηση επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Mιλάει άπταιστα Αγγλικά, Ισπανικά και Πορτογαλικά και έχει ζήσει και εργαστεί σε χώρες όπως η Βραζιλία, οι ΗΠΑ, η Κόστα Ρίκα, η Ισπανία, η Ρωσία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Ελβετία.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin