Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / Mondelez: Εισέρχεται στην κινεζική αγορά σοκολάτας με την Milka

Mondelez: Εισέρχεται στην κινεζική αγορά σοκολάτας με την Milka

Η Mondelēz International ανακοίνωσε ότι θα εισέλθει στην αγορά σοκολάτας της Κίνας, αξίας 2,8 δις. δολ., αρχής γενομένης με το brand, Milka, το οποίο θα λανσαριστεί στα ράφια τον Σεπτέμβριο με περισσότερα από 12 βασικά προϊόντα και με ειδικά εποχικά προϊόντα, καθώς η εταιρία φιλοδοξεί να κεφαλαιοποιήσει την αυξανόμενη προτίμηση των Κινέζων καταναλωτών για τη σοκολάτα.

Η Mondelēz International είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες σοκολάτας, με ένα πορτφόλιο από γνωστά, διεθνή προϊόντα όπως Milka, Cadbury Dairy Milk, Côte dOr, Lacta (διεθνές brand Ν. Αμερικής) και Toblerone. Η κίνηση αυτή θα ενισχύσει και θα δώσει ώθηση στην αναπτυξιακή στρατηγική της εταιρίας, εισάγοντας ένα διεθνές brand σε μία από τις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου.

«Όταν ξεκινήσαμε το αναπτυξιακό μας πρόγραμμα πέρυσι, είχαμε στόχο να εστιάσουμε σε γεωγραφικές περιοχές όπου θα μπορούσαμε να επιταχύνουμε την ανάπτυξη των βασικών μας κατηγοριών και των ισχυρών brands μας», λέει ο Tim Cofer, Chief Growth Officer. «Αυτό είναι ένα παράδειγμα της στρατηγικής μας, το λανσάρισμα μιας κατηγορίας προϊόντων snacking στην οποία είμαστε ήδη παγκόσμια ισχυροί, σε μια αναπτυσσόμενη αγορά όπου έχουμε μια επιτυχημένη παρουσία. Βλέπουμε σημαντικές προοπτικές στην ανάπτυξη της κατηγορίας της σοκολάτας στην αγορά της Κίνας, όπου η κατανάλωση σήμερα είναι αρκετά χαμηλή ακόμα και για τα δεδομένα μιας αναπτυσσόμενης αγοράς. Φιλοδοξούμε ότι οι καινοτομίες μας, η παραγωγή, οι πωλήσεις και οι δυνατότητες του marketing θα προσελκύσουν περισσότερους καταναλωτές και θα ωθήσουν τόσο τη δραστηριότητά μας όσο και την ίδια την αγορά σοκολάτας».

Ο Stephen Maher, Πρόεδρος της Mondelez China, συνεχίζει: «Δραστηριοποιούμαστε στην Κίνα εδώ και 30 χρόνια και γνωρίζουμε την αγορά και τι χρειάζεται για το λανσάρισμα μιας νέας κατηγορίας. Το 2012 μπήκαμε στην αγορά της τσίκλας στην Κίνα για πρώτη φορά και σήμερα έχουμε χτίσει μια δραστηριότητα 200 εκατ. δολ. με δύο πολύ αγαπημένα brands. Η δυναμική του brand Milka σε συνδυασμό με τη συνταγή της επιτυχίας που δημιουργήθηκε ειδικά για τους Κινέζους καταναλωτές μας δίνει την πεποίθηση ότι θα έχουμε μεγάλη επιτυχία και στην αγορά της σοκολάτας».

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+