Ειδήσεις
Home / Top Slider / Mondelēz: Βιωσιμότητα και Διαφάνεια στην Προμήθεια Φοινικέλαιου

Mondelēz: Βιωσιμότητα και Διαφάνεια στην Προμήθεια Φοινικέλαιου

Η Mondelēz International εντείνει το αίτημα της προς τους προμηθευτές φοινικέλαιου ώστε να ενστερνιστούν τον στόχο για απόλυτη βιωσιμότητα και διαφάνεια στο 100% στην προμήθεια φοινικέλαιου σε ολόκληρο τον κλάδο. Από το 2010, η εταιρεία ζητάει τόσο από την εφοδιαστική της αλυσίδα όσο και από ολόκληρο τον κλάδο να είναι βιώσιμοι και διαφανείς στην προμήθεια φοινικέλαιου.

Με την πάροδο των χρόνων, η Mondelēz International αυξάνει συνεχώς τον πήχυ για την ίδια και τους προμηθευτές της επιτυγχάνοντας ουσιαστική πρόοδο στην εφαρμογή πολιτικών βιωσιμότητας και στη βελτίωση της ιχνηλασιμότητας από τους προμηθευτές της. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα περισσότερα πράγματα  που η βιομηχανία χρειάζεται να κάνει στην εφοδιαστική αλυσίδα του φοινικέλαιου ώστε να αποφευχθεί η αποψίλωση των δασών. Οι προμηθευτές της Mondelēz International έχουν επιτύχει κορυφαίο επίπεδο στην ιχνηλασιμότητα σε επίπεδο βιομηχανίας, με το Σχέδιο Δράσης για το Φοινικέλαιο, αλλά παραμένει ένα χάσμα ανάμεσα στην παρούσα κατάσταση και τον στόχο μας για 100% βιωσιμότητα και 100% διαφάνεια.

Για να κλείσει αυτό το χάσμα, χρειάζεται επείγουσα δράση σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού για να βελτιωθεί η απόδοση και να αποκομίσουν όφελος οι άνθρωποι, τα οικοσυστήματα, και οι οικονομίες στις χώρες παραγωγής. Πριν από την 16η ετήσια Διάσκεψη Στρογγυλής Τραπέζης σχετικά με το Βιώσιμο Φοινικέλαιο αυτή την εβδομάδα, η Mondelēz International καλεί τους προμηθευτές:

  1. Να δεσμευτούν στην χαρτογράφηση των εκτάσεων παραχώρησης του φοινικέλαιου ως ένα ζωτικό βήμα προς τη λογοδοσία και την αλλαγή. Η χαρτογράφηση των παραχωρήσεων δίνει στην Mondelēz International και τους προμηθευτές της, την ικανότητα να αναγνωρίσουν και να εστιάσουν της προσοχή τους σε περιοχές με υψηλότερο ρίσκο για την αποψίλωση δασών. Δυστυχώς, η δημοσίευση των χαρτών παραχώρησης δεν προοδεύει αρκετά γρήγορα. Το 2016, η Mondelēz International ζήτησε από τους προμηθευτές της να χαρτογραφήσουν στο Global Forest Watch τις δικές τους παραχωρήσεις και όλες τις μονάδες παραγωγής των δικών τους προμηθευτών οι οποίοι με τη σειρά τους θα έπρεπε να δημοσιεύσουν χάρτες παραχωρήσεων στο GFW. Αν και έχει γίνει μεγάλη πρόοδος στα πρώτα δύο, η εταιρεία τώρα θέτει ως όρο προκειμένου να συνεχίσουν να συνεργάζονται και απαιτεί από προμηθευτές στην αγορά προηγούμενης οικονομικής βαθμίδας να παρέχουν παγκόσμιους, ευρείς χάρτες παραχωρήσεων.
  2. Να δράσουν ταχύτερα για την εξάλειψη της αποψίλωσης των δασών στη δική τους παροχή φοινικέλαιου μέσα από σχέδια αποκατάστασης, χρονικά προσδιορισμένα, αλλιώς η Mondelēz International θα διακόψει τα συμβόλαια με προμηθευτές στην αγορά προηγούμενης οικονομικής βαθμίδας που εμπλέκονται στην αποψίλωση των δασών. H Mondelēz International ενθαρρύνει τις προσπάθειες για να αναγνωριστούν εταιρείες που καλλιεργούν φοινικέλαιο με μη βιώσιμο τρόπο και να τους παρασχεθεί μία ευκαιρία για μεταρρύθμιση, ωστόσο η δέσμευσή τους θα πρέπει να αποφέρει αποτελέσματα. Επομένως, η Mondelēz International αποκλείει 12 προμηθευτές στην αγορά προηγούμενης οικονομικής βαθμίδας ως αποτέλεσμα παραβάσεων.

«Η Mondelēz International παραμένει απόλυτα αφοσιωμένη στην ενθάρρυνση της αλλαγής στον τομέα του φοινικέλαιου και οι ενέργειες απέναντι σε 12 προμηθευτές στην αγορά προηγούμενης οικονομικής βαθμίδας αντανακλούν αυτή τη δέσμευση» είπε ο Jonathan Horrell, Παγκόσμιος Διευθυντής Βιωσιμότητας στην Mondelēz International. «Θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε υφιστάμενες και νέες πρωτοβουλίες που έχουν στόχο να προωθήσουν αποτελεσματική αλλαγή στις κοινότητες καλλιέργειας φοινικέλαιου. Η εταιρεία κατανοεί ότι αυτή η πολύπλοκη πρόκληση μπορεί να λυθεί μόνο μέσα από συνεργασία με όλους τους παράγοντες της εφοδιαστικής αλυσίδας φοινικέλαιου,  από τους παραγωγούς μέχρι τους προμηθευτές και τους αγοραστές, όπως επίσης και με τους τοπικούς και εθνικούς κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς.»

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες  στο mondelezinternational.com . Σύνδεσμοι με σχετικές πληροφορίες (στην Αγγλική γλώσσα): Σχέδιο Δράσης για το Φοινικέλαιο, Ανανεωμένο Σχέδιο Δράσης για το Φοινικέλαιο, Δημοσιευμένη λίστα παραγωγών, 2017 Impact for Growth Progress report.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter