Ειδήσεις
Home / Top Slider / Μικροζυθοποιία Σερρών: Λανσάρει τη Voreia Wit

Μικροζυθοποιία Σερρών: Λανσάρει τη Voreia Wit

Με μια νέα, μεσογειακή συνταγή, τη Voreia Wit, κλείνει η  Μικροζυθοποιία Σερρών & Β. Ελλάδος «Siris MicroBrewery», τον πρώτο  χρόνο παρουσίας της στην ελληνική αγορά, μετά τις γνωστές πλέον Voreia Pilsner και Voreia I.P.A. (India Pale Ale), καθώς και τη μαύρη Voreia Stout που κυκλοφόρησε πριν τα Χριστούγεννα. Η νέα ετικέτα αφορά σε μία Wit μπύρα, μια Βέλγικη εκδοχή της Γερμανικής Weiss, μπύρα με αυθεντικό χαρακτήρα και ιδιαίτερη ταυτότητα.

Η νέα ετικέτα, μαζί με τη Voreia Stout, αναμένεται σύντομα να ακολουθήσει το δρόμο των εξαγωγών,  συνεχίζοντας την πορεία των δύο πρώτων κωδικών, που συναντώνται ήδη στις αγορές της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Ελβετίας και της Καλιφόρνια των Η.Π.Α.

Η φιλοσοφία της Σερραϊκής μικροζυθοποιίας εστιάζεται στην παραγωγή φρέσκιας, απαστερίωτης μπύρας υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών, με χρήση αποκλειστικά αγνών υλικών και με άξονα τη μικρή παραγωγή και όχι τη μαζικότητα. Έτσι, παράγει και προσφέρει μπύρες υψηλής διατροφικής και γευστικής αξίας που διακρίνονται για τα  αρώματα και την ισορροπημένη τους γεύση.    VOREIA WIT 01

VOREIA WIT

H Βέλγικη παραδοσιακή συνταγή συναντά το μεσογειακό ταπεραμέντο στη Voreia Wit, μια μπύρα για τους λάτρεις της Weiss μπύρας που ψάχνουν μια διαφορετική γευστική προσέγγιση. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κόλιανδρος και το πορτοκάλι συνδυάζονται για πρώτη φορά με το Ελληνικό σιτάρι και δημιουργούν μια πρωτόγνωρη αρμονία γεύσης και αρωμάτων. Χρώμα ανοιχτό ξανθό, θολή, με κρεμώδη λευκό αφρό και γεύση απαλή και γλυκιά με μια ευχάριστη φρουτώδη οξύτητα που σβήνει αφήνοντας μια βελούδινη υγρή επίγευση. Εξαρχής διακρίνονται φρουτώδη αρώματα με τον κόλιανδρο και το πορτοκάλι να παίρνουν τον πρώτο λόγο, ενώ όσο θερμαίνεται εμφανίζονται διακριτικά τα αρώματα της βανίλιας και της καραμέλας που προέρχονται από τις βύνες.  Άξιο λόγου είναι και το αλκοόλ της που ξεπερνά τους 7 βαθμούς, αλλά κρύβεται καλά πίσω από τις γεύσεις και τα αρώματα. Δροσιστική, ντελικάτη, απολαυστική.

Όπως αναφέρεται, συνδυάζεται ιδανικά με φρούτα και φρουτοσαλάτες, καθώς και με διάφορα απαλά τυριά όπως φέτα, κατσικίσιο τυρί, μοτσαρέλα και gouda.  Επίσης, ταιριάζει με θαλασσινά και οστρακοειδή όπως γαρίδες, στρείδια, αστακούς και με ελαφριά κρέατα, κοτόπουλο, μπέικον και καπνιστό σολομό.