Ειδήσεις
Home / Top Slider / McDonald’s: Επενδύσεις 12 εκατ. ευρώ την προσεχή τριετία

McDonald’s: Επενδύσεις 12 εκατ. ευρώ την προσεχή τριετία

Επενδύσεις ύψους 12 εκατ. ευρώ προγραμματίζει για την προσεχή τριετία η Premier Capital plc, η οποία αναπτύσσει τα καταστήματα McDonald’s στην Ελλάδα, με στόχο την λειτουργία 8 ακόμη εστιατορίων.

Μέχρι το τέλος του 2016 η αλυσίδα θα λειτουργήσει δύο νέα εστιατόρια McDonald’s, ένα στον Πειραιά και ένα στη Θεσσαλονίκη (drive thru). Με τις παραπάνω προσθήκες, το δίκτυο των καταστημάτων της McDonlad’s αναμένεται από 23 που είναι σήμερα να φτάσει τα 33 στο τέλος της επόμενης τριετίας, δημιουργώντας 250 νέες θέσεις εργασίας. Σημειώνεται ότι οι επενδύσεις περιλαμβάνουν και ανακαινίσεις καταστημάτων, με την προσθήκη ψηφιακών οθονών αυτόματης παραγγελιοληψίας, που λειτουργούν ήδη σε κάποια καταστήματα, όπως του Αλίμου και της Γλυφάδας.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε μεταξύ άλλων, το βράδυ της Τετάρτης ο κ. Victor Tedesco, managing director για την Ελλάδα της Premier Capital plc, στο πλαίσιο εορταστικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο περιστύλιο του Ζαππείου για την συμπλήρωση των 25 χρόνων παρουσίας της αλυσίδας  στην Ελλάδα.thumbnail_victortedesco_1

Όπως δήλωσε ο κ. Tedesco «Αναλάβαμε τη διαχείριση της McDonald’s στην Ελλάδα το 2011, με στόχο να αναπτύξουμε την αγορά και ήδη βλέπουμε θετικά αποτελέσματα. Πιστεύουμε ότι η ελληνική αγορά έχει πολύ μεγαλύτερες προοπτικές και σημαντικές δυνατότητες βελτίωσης της λειτουργίας του δικτύου McDonald’s. Από το 2011 έχουμε επενδύσει πάνω από 10 εκατ. ευρώ και συνεχίζουμε να επενδύουμε».

Στο εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2016 οι πωλήσεις της εταιρείας έχουν αυξηθεί κατά 2% περίπου σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό εννεάμηνο, ενώ θετικά αναμένεται να ολοκληρωθεί και το σύνολο της χρήσης.

Σημειώνεται ότι με αφορμή τον εορτασμό των 25 χρόνων της McDonald’s στην Ελλάδα, η εταιρεία συνεργάστηκε με τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο, για την δημιουργία δύο νέων επετειακών premium burger. Τα νέα burgers, Quarter Century Chicken και Quarter Century Beef, λανσαρίστηκαν στις 27 Οκτωβρίου 2016.

Η ιστορία της McDonald’s στην Ελλάδα ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 1991, με το πρώτο εστιατόριο στο Σύνταγμα, ενώ το 1995 άνοιξε το πρώτο drive thru εστιατόριο στον Άλιμο. Σήμερα λειτουργούν 23 εστιατόρια και 2 McCafe’s σε όλη τη χώρα, όπου απασχολούνται περισσότεροι από 450 εργαζόμενοι, ενώ σερβίρονται πάνω από 4 εκατ. γεύματα τον χρόνο.

Η Premier Capital, με έδρα την Μάλτα, είναι Developmental Licensee της McDonald’s στην Ελλάδα, την Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, τη Μάλτα και από τον Ιανουάριο του 2016 στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας περισσότερους από 100 εκατ. καταναλωτές ετησίως και παρουσιάζοντας ετήσιες πωλήσεις 230 εκατ. ευρώ. Οι εργαζόμενοι ξεπερνούν συνολικά τους 7.000 και ο αριθμός των εστιατορίων είναι πάνω από 140 συμπεριλαμβανομένων 68 McDrive και 40 McCafe’s.

Κυρέλα Πέτρου

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin