Ειδήσεις
Home / Διατροφη - Wellness / McDonald’s: Εγκαταλείπει σταδιακά τα κατεψυγμένα μπιφτέκια

McDonald’s: Εγκαταλείπει σταδιακά τα κατεψυγμένα μπιφτέκια

Τα McDonald’s θα ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν φρέσκο μοσχάρι για τα Quarter Pounder burger που σερβίρουν στα καταστήματα στις ΗΠΑ. Η σταδιακή απομάκρυνση από τα κατεψυγμένα μπιφτέκια είναι μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές στην λειτουργία της αλυσίδας τα τελευταία χρόνια.

Η μεγαλύτερη εταιρεία εστιατορίων του κόσμου βρίσκεται στην διαδικασία αλλαγής από το κατεψυγμένο στο φρέσκο μοσχάρι για τα Quarter Pounder καθώς και για τα σπέσιαλ σάντουιτς στα περισσότερα καταστήματα των ΗΠΑ, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση των McDonald’s.

Η εταιρεία, που λειτουργεί περίπου 14.000 σημεία πώλησης στις ΗΠΑ, αναζητεί νέους τρόπους για να προσελκύσει και άλλους πελάτες σε ένα περιβάλλον έντονου ανταγωνισμού. Με την προσφορά φρέσκου κρέατος ουσιαστικά αντιγράφει μια πρακτική της Wendy’s Co. η οποία εδώ και πολύ καιρό προωθεί την χρήση burgers που δεν είναι ποτέ παγωμένα.

Ο πρόεδρος των McDonald’s για τις ΗΠΑ δήλωσε ότι το φρέσκο μοσχάρι είναι «η πιο σημαντική αλλαγή στο σύστημα μας και στην λειτουργία των εστιατορίων μας από τότε που αρχίσαμε να προσφέρουμε πρωινό όλη την ημέρα».

Η εταιρεία ελπίζει πως το φρέσκο κρέας θα επιταχύνει την διαδικασία μαγειρέματος, αφού βέβαια εκπαιδευτεί κατάλληλα το προσωπικό. Στελέχη της δήλωσαν ότι το φρέσκο μπιφτέκι θέλει περίπου ένα λεπτό για να ψηθεί σε σύγκριση με το κατεψυγμένο που θέλει δύο λεπτά.

Το  φρέσκο κρέας μπορεί να προσελκύσει νέους πελάτες, αλλά είναι επικίνδυνο για τους επαγγελματίες franchise που λειτουργούν περίπου το 90% των εστιατορίων McDonald’s στις ΗΠΑ. To 2016 όταν η εταιρεία επιχείρησε να πουλήσει φρέσκα μπιφτέκια δοκιμαστικά σε κάποια εστιατόρια ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας είχε αναγνωρίσει κάποια προβλήματα. «Είναι διαφορετικός ο τρόπος διαχείρισης του φρέσκου κρέατος», είχε πει.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin