Ειδήσεις
Home / Retail / Μαρινόπουλος: Αναβολή της εκδίκασης των τριτανακοπών

Μαρινόπουλος: Αναβολή της εκδίκασης των τριτανακοπών

Στις 24 Μαϊου θα εκδικαστούν οι τριτανακοπές κατά της απόφασης του δικαστηρίου για την εξυγίανση της Μαρινόπουλος, μετά την αναβολή που πέτυχε η πλευρά Καρυπίδη. 

Σημειώνεται ότι για σήμερα, Τετάρτη, έχει ορισθεί η εκδίκαση των τριτανακοπών. Ωστόσο ο νομικός εκπρόσωπος της  εταιρείας «Αφοί Καρυπίδη», Θ. Σοφός, να ζητήσει την εξαίρεση των δικαστών που έχουν οριστεί. Μετά την εξαίρεση που ζήτησε η Καρυπίδης, το δικαστήριο επέβαλε αποχή και ακολούθησε συνεδρίαση του τριμελούς συμβουλίου, το οποίο έκανε αποδεκτό το αίτημα της εξαίρεσης, ενώ η εκδίκαση ορίσθηκε για τις 24 Μαϊου.

Όπως δημοσιεύσαμε νωρίτερα:

Με βάση τους ισχυρισμούς της πλευράς Καρυπίδη, η σημερινή σύνθεση του δικαστηρίου δεν είναι αμερόληπτη, δεδομένου ότι έχει την ίδια σύνθεση με αυτή της 21/9/2016, όταν είχε αποφασίσει την διατήρηση της προστασίας της Μαρινόπουλος από τους πιστωτές της. Υποστηρίζεται επίσης ότι υπάρχουν στοιχεία που «συνιστούν το παραδικαστικό σκάνδαλο της δεκαετίας», όπως και ότι η εταιρεία Terra Nostrum που ζήτησε την εκδίκαση των τριτανακοπών νωρίτερα από το προβλεπόμενο, δεν έχει έννομο συμφέρον.

Στο πλαίσιο αυτό, το απόγευμα της Δευτέρας η εταιρεία Μαρινόπουλος, καθώς και η δικηγορική εταιρεία Σεραφείμ Σωτηριάδης και Συνεργάτες, που χειρίστηκε εξ αρχής το εγχείρημα διάσωσης της Μαρινόπουλος, κατέθεσαν δήλωση –γνωστοποίηση ενώπιον της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, με την οποία αντικρούουν τους ισχυρισμούς της εταιρείας Αφοί Καρυπίδη, για ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος στην υπόθεση Μαρινόπουλος, καταθέτοντας μάλιστα διά του νομικού της εκπροσώπου, Θ. Σοφού, μηνυτήρια αναφορά κατά της Μαρινόπουλος.

Όσον αφορά την κίνηση της πλευράς Αφοί Καρυπίδη, εκτιμάται από κύκλους που βρίσκονται κοντά στην εταιρεία Μαρινόπουλος ότι πρόκειται κυρίως για κίνηση δημιουργίας εντυπωσιασμού, εν όψει της εκδίκασης των τριτανακοπών επί της απόφασης με την οποία επικυρώθηκε η συμφωνία εξυγίανσης της Μαρινόπουλος. Η εκδίκαση των τριτανακοπών έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί αύριο, 8 Μαρτίου.

Στην πεντασέλιδη δήλωση τονίζεται ότι η εταιρεία Αφοί Καρυπίδη δεν αποτελεί πιστωτή της Μαρινόπουλος, όπως η ίδια υποστηρίζει, αλλά στην πραγματικότητα οφειλέτη της, με τις υποχρεώσεις προς τη Μαρινόπουλος να φτάνουν τα 100 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες περί παραδικαστικού κυκλώματος, η πλευρά Μαρινόπουλου-Σωτηριάδη απαντά ότι «με μία απλή απαρίθμηση των δικασίμων αλλά και με μία απλή επισκόπηση των συνθέσεων του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, άπασες οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί ενώπιον αυτού έχουν προσδιορισθεί, αναβληθεί και συζητηθεί σε παντελώς διαφορετικές συνθέσεις, έξι τον αριθμό».

 

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter