Ειδήσεις
Home / Retail / Μαρινόπουλος: Οι δυσκολίες της επόμενης μέρας

Μαρινόπουλος: Οι δυσκολίες της επόμενης μέρας

Δύσκολη, ιδιαίτερα απαιτητική και για κάποιους ανέφικτη, προβάλλει η επόμενη μέρα για την Μαρινόπουλος, δεδομένων μίας σειράς αντικειμενικών δυσκολιών και εξισώσεων που δύσκολα.. βγαίνουν.

Μέγα ζητούμενο προκειμένου να λειτουργήσει έστω και εν μέρει το πλάνο εξυγίανσης του ομίλου και η συμφωνία με οποιονδήποτε στρατηγικό επενδυτή και fund φημολογείται, είναι η επιστροφή των προμηθευτών στα ράφια, προκειμένου να επιστρέψουν σταδιακά και οι πελάτες στα καταστήματα. Με τις παρούσες συνθήκες ωστόσο, έχει δημιουργηθεί ένας φαύλος κύκλος, καθώς οι προμηθευτές για να παραδώσουν εμπόρευμα ζητούν να πληρωθούν τοις μετρητοίς, όταν τα μετρητά μαζί με τους πελάτες, αποτελούν είδος προς.. εξαφάνιση.

Αυτή τη στιγμή η εικόνα στα καταστήματα παραμένει απογοητευτική, με ράφια άδεια και ελάχιστους έως καθόλου πελάτες να περνούν τις πόρτες τους. Το πότε και πώς θα γεμίσουν και πάλι τα ράφια με προϊόντα, αποτελεί μείζον θέμα και μέγα ερώτημα, δεδομένου ότι αρκετές εταιρείες σε αυτή τη φάση δηλώνουν απρόθυμες ή διστακτικές να επιστρέψουν.

Εν τω μεταξύ, όλο και περισσότεροι προμηθευτές δηλώνουν την πρόθεσή τους να προσφύγουν στη δικαιοσύνη κατά της Μαρινόπουλος, ενώ στο στόχαστρο βρίσκονται και οι αρμόδιες Αρχές, με την κατηγορία ότι αδράνησαν και δεν κίνησαν τις διαδικασίες για τη λύση της εταιρείας (με βάση την ισχύουσα νομοθεσία) η οποία δεν είχε υποβάλει, προς καταχώριση, οικονομικές καταστάσεις τριών τουλάχιστον συνεχών διαχειριστικών χρήσεων.

Σε ότι αφορά τα σενάρια για την επόμενη ημέρα της Μαρινόπουλος, εκτός από το deal με την Σκλαβενίτης –το οποίο δεν είναι βέβαιο ότι μπορεί να προχωρήσει-, άλλα σενάρια δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να προκριθεί η λύση της διάλυσης σε κομμάτια της Μαρινόπουλος, ώστε να επιμεριστεί ο κίνδυνος, ενώ ενισχύονται οι πληροφορίες για εκδήλωση ενδιαφέροντος από private equity fund.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin