Ειδήσεις
Home / Retail / Lidl: Στηρίζει το Κέντρο για Χαρισματικά Παιδιά (CTY)

Lidl: Στηρίζει το Κέντρο για Χαρισματικά Παιδιά (CTY)

Με τη χορηγία της Lidl Hellas θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαρτίου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στην Αθήνα εκδήλωση, στο πλαίσιο της οποίας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μαθητές από Ε΄ Δημοτικού έως Α΄ Λυκείου το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ Center for Talented Youth (CTY) Greece του Κολλεγίου Ανατόλια.

Το Κέντρο για Χαρισματικά- Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια λειτουργεί σε συνεργασία με το διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο Johns Hopkins και με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ενώ έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το Κέντρο λειτουργεί για δεύτερη συνεχή χρονιά προσφέροντας σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου εξωσχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά με εξαιρετικές ακαδημαϊκές ικανότητες και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση, μέσα από καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας.

Στην εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους παρακολουθώντας ένα από τα 7 πεντάωρα μαθήματα που προσφέρονται και καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος επιστημών. Οι μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ Δημοτικού μπορούν να επιλέξουν από τα παρακάτω μαθήματα: Επιστήμη και Μηχανική, Η Μαγεία της Μαθηματικής Σκέψης, Στο Εργαστήρι του Συγγραφέα, Το μυστήριο του εγκεφάλου και οι αισθήσεις, ενώ οι μαθητές του Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου από: Εισαγωγή στις Βιοϊατρικές Επιστήμες, Θεωρία Παιγνίων και Στρατηγική Σκέψη, Κρυπτολογία: η τέχνη της ασφαλούς επικοινωνίας.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους τους μαθητές, ανεξαρτήτως αν έχουν συμμετάσχει στις εξετάσεις επιλογής του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής στη σελίδα: www.anatolia.edu.gr/ctyevent

H Lidl στηρίζει για δεύτερη χρονιά το πρωτοποριακό Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια – Center for Talented Youth Greece και προσφέρει 10 υποτροφίες σε μαθητές από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν το κόστος της συμμετοχής, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις ακαδημαϊκές τους δυνατότητες, να ικανοποιήσουν την περιέργειά τους και να γίνουν μέλη μίας ξεχωριστής κοινωνίας μαθητών.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter