Ειδήσεις
Home / Retail / Lidl: Ολοκλήρωσε επένδυση επέκτασης του logistic center στα Τρίκαλα

Lidl: Ολοκλήρωσε επένδυση επέκτασης του logistic center στα Τρίκαλα

Μία νέα επένδυση ολοκλήρωσε η Lidl Ελλάς το 2017, επεκτείνοντας ένα από τα 4 κέντρα διανομής της, αυτό στα Τρίκαλα.

Οι βασικοί λόγοι που η εταιρία αποφάσισε να επενδύσει στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου ήταν καταρχάς η επέκταση της γκάμας φρέσκων προϊόντων που προσφέρει στα καταστήματά της, με αποτέλεσμα να απαιτείται περισσότερος χώρος για την αποθήκευσή τους, αλλά και η πλήρης εξασφάλιση της αλυσίδας ψύξης τους.

Επιπλέον η αντικατάσταση,  πριν ακόμα  η Ελληνική Νομοθεσία επιβάλλει τον περιορισμό / απαγόρευση  χρήσης των  HFC’s,  των υφιστάμενων συστημάτων βιομηχανικής ψύξης στις εγκαταστάσεις της, ώστε να λειτουργούν  με το πλέον φιλικό προς το περιβάλλον ψυκτικό μέσο, την αμμωνία (ΝΗ3), ήταν ακόμη ένας λόγος επέκτασης/ αναβάθμισης της αποθήκης.

Oι ψυκτικές εγκαταστάσεις αμμωνίας έχουν κατά 15 – 20% καλύτερο βαθμό απόδοσης, απαιτούν μικρότερη κατανάλωση ενέργειας και κατά συνέπεια επιτυγχάνεται μείωση των εκπομπών CO2, γεγονός που συνάδει με την πολιτική ΕΚΕ της εταιρείας.

Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν σε μία εν λειτουργία αποθήκη, στην οποία εργάζονται 130 συνεργάτες. Παράλληλα με τις εργασίες επέκτασης, ανακατασκευών, ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού της αποθήκης, πραγματοποιήθηκαν και εργασίες αναβάθμισης των χώρων στα γραφεία του κέντρου διανομής, με σημαντικότερο έργο εξ’ αυτών τη δημιουργία open space γραφείων.

Η επένδυση του κατασκευαστικού έργου της αποθήκης των Τρικάλων ανήλθε περίπου στα 11.730.000€, ενώ η επένδυση σε εξοπλισμό ανήλθε σε περίπου 1.060.000€.

Μία νέα, πλήρως εξοπλισμένη αποθήκη δημιουργήθηκε μετά την επέκταση της υπάρχουσας βελτιώνοντας τόσο τις καθημερινές διαδικασίες αλλά και δημιουργώντας τις πλέον κατάλληλες συνθήκες εργασίας για τους συνεργάτες.

Πιο συγκεκριμένα οι εργασίες συνέβαλαν μεταξύ άλλων αποτελεσματικά στην αύξηση της χωρητικότητας της αποθήκης, στην ταχύτερη παραλαβή των εμπορευμάτων και στην προετοιμασία αυτών για την ταξινόμηση, στην ταχύτερη προετοιμασία των εμπορευμάτων για την αποστολή στα καταστήματα και απόθεση αυτών στις ράμπες φορτώσεων, στην καλύτερη διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών και σε μια φιλική πολιτική προς το περιβάλλον μέσω των νέων συστημάτων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης (φωτισμός LED, ψύξη /θέρμανση) και των νέων συστημάτων ψύξης.

Ένας από τους βασικούς στόχους της εταιρίας αναφέρεται ότι αποτελεί η επένδυση σε τοπικό και σε πανελλαδικό επίπεδο με στόχο τόσο την τόνωση της επιχειρηματικότητας, τη δημιουργία νέων άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας και φυσικά την άρτια εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+