Ειδήσεις
Home / Διατροφη - Wellness / Lactalis: Ανακοίνωσε αποζημιώσεις για τις οικογένειες που επλήγησαν

Lactalis: Ανακοίνωσε αποζημιώσεις για τις οικογένειες που επλήγησαν

Την καταβολή αποζημιώσεων στις οικογένειες που επλήγσαν από την κατανάλωση βρεφικού γάλακτος Lactalis με σαλμονέλα, ανακοίνωσε ο CEO της εταιρείας, σε συνέντευξή του στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Σημειώνεται ότι το σκάνδαλο έχει πλήξει 83 χώρες, στις οποίες ανακαλούνται 12 εκατομμύρια κουτιά σκόνης γάλακτος για βρέφη, δήλωσε ο CEO της εταιρείας την Κυριακή σε συνέντευξή του στα γαλλικά ΜΜΕ.

Ο Emmanuel Besnier, CEO της πολυεθνικής κλήθηκε από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών την Παρασκευή, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις και υποσχέθηκε αποζημίωση για όλες τις οικογένειες που επλήγησαν.  Η Lactalis θα ανακαλέσει όλα τα προϊόντα που παρασκευάστηκαν στο εργοστάσιο της Κραόν –όποτε και αν παρασκευάστηκαν– από όλα τα σημεία πώλησής τους, ιδίως από τα μεγάλα σουπερμάρκετ και τα φαρμακεία», είπε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Εκατοντάδες αγωγές έχουν κατατεθεί εναντίον του ομίλου από οικογένειες που λένε ότι τα παιδιά τους έπαθαν δηλητηρίαση από σαλμονέλα μετά από κατανάλωση γάλακτος σε σκόνη από την εταιρεία.

Μέχρι στιγμής, οι Γάλλοι αξιωματούχοι έχουν αναφέρει 35 περιπτώσεις βρεφών που έπαθαν σαλμονέλα από τη σκόνη, ενώ μία περίπτωση έχει αναφερθεί στην Ισπανία και μία άλλη έχει ερευνηθεί στην Ελλάδα.

H ένωση που εκπροσωπεί τις οικογένειες λέει ότι οι αρχές υποτιμούν τον αριθμό των περιπτώσεων.  Οπως ανακοινώθηκε από την δικηγόρο που εκπροσωπεί γονείς βρεφών που κατανάλωσαν το μολυσμένο γάλα, εκτός από την ίδια την εταιρεία θα χρησιμοποιηθούν όλα τα ένδικα μέσα εναντίον αλυσίδων σουπερμάρκετ αλλά και κάθε επιχείρησης, που εξακολουθούσε να έχει στα ράφια της τα προϊόντα να κι έπρεπε να έχουν αποσυρθεί.

«Από τη στιγμή που το έγκλημα διεπράχθη επί γαλλικού εδάφους κι από τη στιγμή που οι υποτιθέμενοι δράστες, στην παρούσα περίπτωση ο όμιλος Lactalis, έχει έδρα στη Γαλλία, τότε τα θύματα είτε πρόκειται για Έλληνες, Ισπανούς είτε για Κινέζους έχουν την δυνατότητα να υποβάλουν μήνυση στην Γαλλία και στον γενικό εισαγγελέα Παρισίων», δήλωσε η Ζαντ Ντουσελέν, δικηγόρος της ένωσης θυμάτων.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin