Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / Κρι Κρι: Ενίσχυση αποτελεσμάτων – Εμφαση στις εξαγωγές

Κρι Κρι: Ενίσχυση αποτελεσμάτων – Εμφαση στις εξαγωγές

Ανοδικά κινήθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα της βιομηχανία γάλακτος ΚΡΙ-ΚΡΙ στο α’ τρίμηνο του 2015. Σε εταιρικό επίπεδο, ο κύκλος εργασιών για τα προϊόντα ανήλθε σε € 11.983 χιλ. έναντι € 11.267 χιλ. το 2014 (αυξημένος +6,4%). Σημειώνεται ότι το κονδύλι του κύκλου εργασιών της προηγούμενης συγκρίσιμης περιόδου (1/1-31/3/2014) που εμφανίζεται στην κατάσταση συνολικών εσόδων περιλαμβάνει επιπλέον έκτακτο ποσό €5.800 χιλ. που αφορά σε πωλήσεις υλικών παραγωγής προς τις συνεργαζόμενες, για την παραγωγή φασόν γιαουρτιών, παραγωγικές μονάδες.

Αντίστοιχα, τα μεγέθη της κερδοφορίας της εταιρείας διαμορφώνονται ως εξής:

  • τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) ανήλθαν σε € 1.337 χιλ έναντι € 758 χιλ. το α’ τρίμηνο 2014.
  • Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε € 571 χιλ., έναντι € 371 χιλ. το α’ τρίμηνο 2014.
  • Τέλος, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους, ανήλθαν σε € 513 χιλ., έναντι € 411 χιλ. το α’ τρίμηνο 2014.

Σε επίπεδο ομίλου, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους που αντιστοιχούν στους ιδιοκτήτες της μητρικής, ανήλθαν σε € 513 χιλ., έναντι € 392 χιλ. της αντίστοιχης προηγούμενης περιόδου.

Στον κλάδο των γαλακτοκομικών, οι πωλήσεις εμφανίζουν αύξηση που ξεπερνά το +15%, με παράλληλη ισχυρή άνοδο της λειτουργικής κερδοφορίας. Στην εξέλιξη αυτή, σημαντικό ρόλο έπαιξε η επανάκτηση των μεριδίων αγοράς στην ελληνική αγορά, σε συνδυασμό με τις νέες συνεργασίες στο εξωτερικό, όπως για παράδειγμα με τις εθνικές αλυσίδες super market TESCO και MARKS & SPENCER στη Μ. Βρετανία, και με αλυσίδες super market στην Ιταλία και το Βέλγιο. Με τη νέα διαφημιστική καμπάνια των γιαουρτιών της ΚΡΙ-ΚΡΙ, που επικοινωνεί το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα: ότι τα γιαούρτια ΚΡΙ-ΚΡΙ παράγονται με φρέσκο ελληνικό γάλα της περιοχής μας, μόλις σε 24  ώρες από την συλλογή του, διατηρώντας έτσι όλη την φρεσκάδα του, η εταιρεία προσβλέπει σε ακόμη υψηλότερες πωλήσεις.

Στον κλάδο του παγωτού, όπου το α’ τρίμηνο δεν είναι αντιπροσωπευτικό των ετήσιων αποτελεσμάτων λόγω της μεγάλης εποχικότητας, οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά -20% σε € 2.139 χιλ. από €2.715 χιλ. το 2014, καθ’ ότι οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν δυσχεραίναν το έγκαιρο άνοιγμα της σεζόν. Ήδη όμως από τα τέλη Απριλίου, οι πωλήσεις εμφανίζονται θετικές σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η νέα προϊοντική κατηγορία παγωτών frozen yogurt, εκτιμάται ότι έχει συντελέσει καταλυτικά στην ανάπτυξη αυτή και κερδίζει υψηλό ποσοστό συμμετοχής στα κίτρινα ψυγεία.

Αναφορικά με τα οικονομικά αποτελέσματα ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΡΙ-ΚΡΙ, κ. Παναγιώτης Τσινάβος δήλωσε: «Τα οικονομικά αποτελέσματα επιβεβαιώνουν για ακόμη μία φορά την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού στα προϊόντα μας. Στην σημαντική ζήτηση των προϊόντων μας συμβάλλει η πρωτοπόρα καινοτομία της παρασκευής γιαουρτιού με γάλα ημέρας που πρώτη η ΚΡΙ-ΚΡΙ λάνσαρε στην ελληνική αγορά. Το αυθεντικό ελληνικό γιαούρτι αποτελεί ένα από τα πλέον αναπτυσσόμενα προϊόντα, με τεράστια δυναμική στην ευρωπαϊκή αγορά. Στο πλαίσιο αυτό η ΚΡΙ-ΚΡΙ δυναμώνει την θέση της σε ανεπτυγμένες αγορές του εξωτερικού. Έτσι στην βρετανική αγορά, χιλιάδες καταναλωτές θα απολαμβάνουν αυθεντικό ελληνικό γιαούρτι, σε πάνω από 1000 σημεία πώλησης μέσω της Waitrose, Tesco και της Marks & Spencer».

Επιπλέον, αναφορικά με την αγορά του παγωτού ο κ. Τσινάβος συνέχισε: «Στόχος μας είναι κάθε γωνιά της Ελλάδας και της Κύπρου, να έχει κίτρινα ψυγεία με παγωτά ΚΡΙ-ΚΡΙ. Σ’ αυτή την κατεύθυνση στηρίζουμε το πλάνο ανάπτυξης των τελευταίων χρόνων. Τα καινοτόμα προϊόντα μας, σε συνδυασμό με τα νέα σημεία πώλησης προσδοκούμε να μας δώσουν ανάπτυξη σε μία αγορά που πλήττεται τα τελευταία χρόνια από την μειωμένη ζήτηση λόγω της οικονομικής κρίσης. Η νέα σειρά frozen yogurt έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία στην εγχώρια αγορά και έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των αγορών του εξωτερικού, όπου διαφαίνονται μεγάλες προοπτικές. Είμαστε η μοναδική εταιρία στην Ευρώπη που παράγουμε frozen yogurt και χρησιμοποιούμε το αυθεντικό στραγγιστό γιαούρτι ΚΡΙ-ΚΡΙ με γάλα ημέρας. Είμαστε σίγουροι ότι φέτος το καλοκαίρι όχι μόνο οι Έλληνες αλλά και οι χιλιάδες τουριστών που θα επισκεφθούν την χώρας μας, θα απολαύσουν πραγματική ελληνική παραδοσιακή γεύση παγωτού που παράγουμε στις Σέρρες εδώ και 61 χρόνια».

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin