Ειδήσεις
Home / Οικονομια / Kρατικές ενισχύσεις καλούνται να επιστρέψουν οι Έλληνες αγρότες

Kρατικές ενισχύσεις καλούνται να επιστρέψουν οι Έλληνες αγρότες

Aπέρριψε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το αίτημα της Ελλάδας για αναστολή της εκτέλεσης της απόφασής του για το πακέτο Χατζηγάκη ύψους 424 εκατ. ευρώ.

Ως εκ τούτου, χιλιάδες αγρότες θα κληθούν να «περάσουν από το ταμείο» της εφορίας για να επιστρέψουν τα χρήματα που πήραν.

Το βράδυ της Τετάρτης το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εκδίκασε και εν συνεχεία απέρριψε το ελληνικό αίτημα αναστολής εκτέλεσης της απόφασης.

«Η πιθανότητα ευδοκίμησης των λόγων αναίρεσης»(το δεύτερο ελληνικό αίτημα να ακυρωθεί οριστικά η καταδικαστική απόφαση του Σεπτεμβρίου) «δεν είναι αρκούντως μεγάλη, ώστε να δικαιολογεί την χορήγηση αναστολής» αναφέρει χαρακτηριστικά στο αιτιολογικό της 16σέλιδης απόφασης ο αντιπρόεδρος του Δικαστηρίου Κ.Λενάερτζ.

Στην απόφαση του το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επαναλαμβάνει τις αρχικές του θέσεις ότι τα ποσά δεν αφορούσαν αποζημιώσεις για ζημιές αλλά ήταν κρατικές ενισχύσεις και ότι νοθεύτηκε ο ανταγωνισμός. Επίσης, δεν γίνεται αποδεκτό το ελληνικό αίτημα να εξαιρεθούν από την ανάκτηση ποσά 180 εκατ. ευρώ.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin