Ειδήσεις
Home / Top Slider / Κατατέθηκαν οι δεσμευτικές προσφορές για Νηρέα και Σελόντα

Κατατέθηκαν οι δεσμευτικές προσφορές για Νηρέα και Σελόντα

Υψηλότερος του αναμενόμενου ήταν τελικώς ο αριθμός των επενδυτών που προχώρησε στην κατάθεση δεσμευτικών προσφορών στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την πώληση των συμμετοχών των τραπεζών στον Νηρέα και τη Σελόντα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι σύμβουλοι του διαγωνισμού έγιναν αποδέκτες τεσσάρων δεσμευτικών προσφορών. Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι αργά χθες το βράδυ τραπεζικές πηγές ανέφεραν ότι ο τελικός αριθμός των προσφορών που θα γίνουν αποδεκτές θα προκύψει από τον έλεγχο, μέσα στις επόμενες ημέρες, της πληρότητας των φακέλων και της εγκυρότητας των στοιχείων τους.

Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, έχουν διασταυρωθεί η κατάθεση δεσμευτικών προσφορών από τις  Amerra Capital και Diorasis International, ενώ το ίδιο αναφέρεται ότι έπραξε και η HIG (Harvard Investment Group). Ελέγχεται επίσης η κατάθεση προσφοράς από τα επενδυτικά κεφάλαια Hybrid Capital και Butterfly Equity. Είναι πιθανό, πάντως, να έχουν προκύψει συμπράξεις μεταξύ ορισμένων από τους ενδιαφερόμενους, ενώ εάν εντοπιστούν ζητήματα εγκυρότητας των στοιχείων των προσφορών δεν αποκλείεται ο αριθμός τους να περιοριστεί.

Σημειώνεται πως ενδιαφέρον για τις δύο εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας είχε εκδηλωθεί αρχικά από 35 επενδυτές και στην τελική φάση του διαγωνισμού που ξεκίνησε επισήμως το περασμένο Ιούλιο, είχαν προκριθεί οκτώ επενδυτικά σχήματα.

Ασφαλείς πληροφορίες, σε κάθε περίπτωση, για το ύψος των προσφορών που κατατέθηκαν για τις δύο εταιρείες θα υπάρξουν μέσα στις επόμενες ημέρες. Στο επόμενο διάστημα οι σύμβουλοι του διαγωνισμού (Lazard Frères SAS, μαζί με τις PwC και Alvarez & Marsal και η Δικηγορική Εταιρεία Κουταλίδη) θα αξιολογήσουν την εγκυρότητα των προσφορών και θα προχωρήσουν στην αξιολόγησή τους, την οποία και θα παρουσιάσουν στις πωλήτριες τράπεζες. Εφόσον κριθεί ότι υπάρχει προσφορά που ικανοποιεί τους πωλητές, θα προκύψει ο προτιμητέος επενδυτής με τον οποίο θα ξεκινήσουν αποκλειστικές διαπραγματεύσεις.

Πηγή: capital.gr

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter