Ειδήσεις
Home / Οικονομια / Ξεκινάει την Παρασκευή στη Βέροια το 1ο Φεστιβάλ Ροδάκινου

Ξεκινάει την Παρασκευή στη Βέροια το 1ο Φεστιβάλ Ροδάκινου

Με το 1ο Διεθνές Συνέδριο για το Ροδάκινο ανοίγει την Παρασκευή 27 Μαΐου η αυλαία του 1ου Φεστιβάλ Ροδάκινου στην πόλη της Βέροιας. Το Διεθνές Συνέδριο, που τελεί υπό την αιγίδα του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, έρχεται να καλύψει όλο το φάσμα της ροδακινοπαραγωγής και εκτιμάται ότι πρόκειται για μια εξαιρετική ευκαιρία για τους παραγωγούς, αλλά και τους γεωπόνους να ενημερωθούν για τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στη δενδροκαλλιέργεια, τη λίπανση και τη φυτοπροστασία.

Παράλληλα, ειδική συνεδρία είναι αφιερωμένη στην οργάνωση της παραγωγής, τα συστήματα ποιότητας και τις εξαγωγές. Μεταξύ των διακεκριμένων ομιλητών οι καθηγητές κ.κ. Βασιλακάκης, Καραογλανίδης, Κωβαίος, Μολασιώτης και Νάνος, ενώ από τις διεθνείς συμμετοχές ξεχωρίζει η παρουσία του καθηγητή Davide Neri από το Δενδροκομικό Ινστιτούτο της Ρώμης (CREA-FRU). Εγγραφές θα γίνονται δωρεάν στη γραμματεία του Συνεδρίου, τόσο το απόγευμα της Παρασκευής 27/5, όσο και το πρωί του Σαββάτου 28/5.

Παράλληλα το πρωί του Σαββάτου διοργανώνονται εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας με θέμα «η διαχρονική αξία του ροδάκινου στην τέχνη, στη διατροφή και στη ζωή μας» ενώ θα ακολουθήσει Peach Party στην αυλή με πολλές λιχουδιές και εκπλήξεις.

Το απόγευμα του Σαββάτου 28 Μαΐου «Μαθαίνουμε την πόλη μας». Ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της Βέροιας, περπάτημα στο χρόνο σε μία από τις 10 ομορφότερες ελληνικές πόλεις, (σύμφωνα με την έγκριτη Ευρωπαϊκή ιστοσελίδα CULTURETRIP).

Οι εκδηλώσεις του 1ου Φεστιβάλ Ροδάκινου Βέροιας, αναμένεται να κορυφωθούν την Κυριακή 29 Μαΐου με τη γιορτή Γαστρονομίας στο πάρκο Ελιάς. Τις δημιουργικές του εμπνεύσεις, θα μοιραστεί με το κοινό, ο  σεφ Άρης Τσανακλίδης. Στην εκδήλωση συμμετέχει διατροφολόγος και το ΔΙΕΚ Βέροιας με τις γευστικές προτάσεις των σπουδαστών του τμήματος μαγειρικής. Θα σερβίρεται δωρεάν παγωμένη γρανίτα ροδάκινο, ενώ από ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα διανεμηθούν ποσότητες φρέσκου ροδάκινου και κομπόστας, αλλά και γλυκά κεράσματα με ροδάκινο.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, ξεχωρίζουν η έκθεση φωτογραφίας «Παλιές Φωτογραφίες της Βέροιας» από το Σάββατο 28/5 στον πολυχώρο McOza, τα cocktail nights σε καφέ – μπαρ της πόλης και ο ετήσιος χορός του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας το βράδυ της Κυριακής 29/5 στη Sala της Ελιάς.