Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / Ξεκινάει σήμερα η «Athens Wine Week»

Ξεκινάει σήμερα η «Athens Wine Week»

Με το κρασί πρωταγωνιστή ξεκινά από σήμερα, η «Athens Wine Week», στα πρότυπα ανάλογων δράσεων που διοργανώνονται στο εξωτερικό όπως η London Wine Week και η Madrid Wine Week. Η Athens Wine Week, που θα διαρκέσει από 13 έως 19 Μαρτίου, είναι πρόταση της έκθεσης Οινόραμα (11-13/3 Ζάππειο Μέγαρο) και οργανώνεται υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου.
Δεκάδες οινικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε εστιατόρια, μπαρ, wine bar και άλλους χώρους, με άξονα, το επώνυμο ελληνικό κρασί και την υπεύθυνη, συνειδητή κατανάλωση. Για παράδειγμα, στη δράση «Μαγειρεύοντας για το Κρασί», 30 από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας προτείνουν ένα μενού τεσσάρων πιάτων με τρία διαφορετικά ποτήρια κρασί στα 29€, 39€ και 69€.
Επίσης, πολλά bar και wine bar, προτείνουν σε τιμή-προσφορά τρία διαφορετικά κρασιά στα 15€, ενώ πολλά εστιατόρια έχουν σχεδιάσει ειδικές γαστρονομικές βραδιές γύρω από το κρασί με ευφάνταστες προτάσεις, όπως για παράδειγμα το «Tapas Wine Project» (15 κρασιά και 30 μεζέδες σε 450 συνδυασμούς) και το «Γυμνές Γεύσεις: Αρχέγονα Αμπελοτόπια και Πεμπτουσίες», που είναι ένα μενού επικών διαστάσεων σε 9 στάδια με 18 διαφορετικά κρασιά. Το αναλυτικό πρόγραμμα του Athens Wine Week είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα http://www.athenswineweek.gr.
Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter