Ειδήσεις
Home / Εμπορευματα / Incofruit: Αυστηροποίηση των ελέγχων για την προστασία των ακτινιδίων

Incofruit: Αυστηροποίηση των ελέγχων για την προστασία των ακτινιδίων

Συνεχίσθηκαν κατά την τελευταία εβδομάδα οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών με πολύ μικρούς ρυθμούς και με την ζήτηση αυξημένη μαζί και οι  τιμές, πλην όμως η συγκομιδή στην Νότια Ελλάδα έχει ολοκληρωθεί, ενώ συνεχίζεται στην Βόρεια Ελλάδα με πολύ μικρούς ρυθμούς, βαίνοντας στο τέλος της εμπορικής τους περιόδου.

Η συγκομιδή μήλων βρίσκεται σε εξέλιξη με την ποιότητα τους σε υψηλά επίπεδα και με αύξηση του όγκου της παραγωγής. Συνεχίζεται η συγκομιδή και εξαγωγή ακτινιδίων της κύριας ποικιλίας με τις εξαγωγές τους από 1/9-18/10/2018 να διαμορφώνονται στο ύψος των 8.561 τόνων, από τους οποίους, 1.421 τόνοι με προορισμό την Ιταλία έναντι εξαγωγών την αντίστοιχη περίοδο 1/9-18/10/2017 των 14.355 τόνων και προς Ιταλία 5.317 τόνων.

Σύμφωνα με τον Incofruit Hellas, επιβάλλεται η αυστηροποίηση των ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου αφενός να μην δυσφημισθούν τα ελληνικά ακτινίδια και αφετέρου να τυποποιούνται και να ταυτοποιούνται τα ελληνικά νωπά οπωροκηπευτικά και η αναγκαία προστιθέμενη αξία να παραμένει στην χώρα μας.

Αναμένεται η συγκομιδή την επόμενη εβδομάδα και άλλων χειμερινών φρούτων και λαχανικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Στατιστικής του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέχρι τις 19/10/2018 είχαν εξαχθεί 62.671 τόνοι επιτραπέζιων σταφυλιών από 83.327 τόνους το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin