Ειδήσεις
Home / Top Slider / Impala Invest: Εξαγόρασε την Λακωνική Τροφίμων

Impala Invest: Εξαγόρασε την Λακωνική Τροφίμων

Ολοκληρώθηκε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η συμφωνία για την εξαγορά της εταιρείας Λακωνική Τροφίμων από την Impala Invest, η οποία αποτελεί τον όμιλο που έχει καταθέσει πρόταση για την απόκτηση και της Π.Γ. Νίκας, από κοινού με τον κ. Σπ. Θεοδωρόπουλο.

 Όπως αναφέραμε σε πρόσφατο δημοσίευμα, η Impala βρισκόταν τους τελευταίους μήνες σε διαπραγματεύσεις για την απόκτηση της Λακωνικής Τροφίμων, που έχει ιδρύσει ο Παναγιώτης Nίκας, ο οποίος υπήρξε και ιδρυτής της Π.Γ. Nίκας.

Η Λακωνική Τροφίμων δραστηριοποιείται και αυτή στον τομέα των αλλαντικών και στη χρήση του 2013 εμφάνισε τζίρο 12,72 εκατ. ευρώ και ζημίες 32 χιλ. ευρώ. Η εταιρεία παράγει μία ευρεία γκάμα αλλαντικών, αλλά και άλλες σειρές προϊόντων τροφίμων με βάση το ελαιόλαδο και την ελιά και συμπληρωματικών αυτών, όπως λιαστή τομάτα, οξύμελι, ξύδι βαλσάμικο κ.ά.

 

Με την απόκτηση της Λακωνικής Τροφίμων, η Impala Invest ισχυροποιεί περαιτέρω τη θέση της στην παραγωγή αλλαντικών, ενισχύοντας την εντός ελληνικών συνόρων, επιχειρηματική της δραστηριότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκησή της, σχεδιάζει να αναπτύξει με νέες επενδύσεις την παραγωγική μονάδα που διαθέτει η Λακωνική Τροφίμων.

Σε ότι αφορά την Π.Γ Νίκας, αναμένεται να περάσει σύντομα στα χέρια των Impala Invest και Σπύρου Θεοδωρόπουλου, καθώς οι τράπεζες φέρονται να έχουν συμφωνήσει στο σχέδιο διάσωσης της αλλαντοβιομηχανίας, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και «κουρέματος» μέρους των υποχρεώσεων, που θα είναι της τάξης τoυ 20% plus. Τα κεφάλαια που θα επενδύσουν οι δύο πλευρές θα είναι της τάξης των 80 εκατ. ευρώ. Αναφέρεται ότι ο δανεισμός της Νίκας ανέρχεται σε 75 εκατ. ευρώ και 15 εκατ. ευρώ μέσω factoring.

 

Σημειώνεται ότι η Impala Invest θα συμμετέχει στην επένδυση μέσω της θυγατρικής της Bella, που αποτελεί παραγωγικό βραχίονα της Impala Invest στη Βουλγαρία, από τα τέλη του 2008. Η εν λόγω εταιρεία ιδρύθηκε το 1992 και σήμερα δραστηριοποιείται εκτός από τον κλάδο των αλλαντικών στις αγορές των σφολιατοειδών και των μαργαρινών.
Διαθέτει εννέα μονάδες παραγωγής, η ημερήσια δυναμικότητα των οποίων είναι άνω των 300 τόνων, απασχολεί 3.000 άτομα προσωπικό, «σερβίρει» περισσότερα από 12.000 σημεία πώλησης στη Βουλγαρία. Διευθύνων σύμβουλος της Bella είναι ο κ. Δημήτρης Βιντζηλαίος.

 

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin