Ειδήσεις
Home / Top Slider / Ημερίδα Επενδυτών της Coca-Cola HBC AG στο Λονδίνο

Ημερίδα Επενδυτών της Coca-Cola HBC AG στο Λονδίνο

Η Coca-Cola HBC AG («Coca-Cola HBC», «Εταιρεία»), ένας από τους κορυφαίους εμφιαλωτές των σημάτων της The Coca-Cola Company, διοργανώνει σήμερα, 3 Ιουνίου 2019, Ημερίδα Επενδυτών στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της οποίας η Διοίκηση θα παρουσιάσει σε επενδυτές και αναλυτές τη στρατηγική της Εταιρείας για τη συνέχιση της ισχυρής ανάπτυξης με ορίζοντα το 2025.

Το 2016 θέσαμε φιλόδοξους στόχους ώστε να επιτύχουμε ουσιαστική βελτίωση στις επιδόσεις μας κατά την περίοδο μέχρι το 2020. Οι στόχοι αυτοί περιελάμβαναν μέση αύξηση των εσόδων σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση κατά 4-5% και συγκρίσιμο περιθώριο κέρδους1 11% έως το 2020. Το 2018 καταγράψαμε πολύ καλή πρόοδο ως προς τους συγκεκριμένους στόχους, με την αύξηση των εσόδων σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση να διαμορφώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά άνω του εύρους που είχε τεθεί ως στόχος, και το συγκρίσιμο περιθώριο κέρδους στο 10,2%, μια βελτίωση 270 μονάδων βάσης από την έναρξη του προγράμματος. Τα εν λόγω ορόσημα επιτεύχθηκαν παράλληλα με συνετή χρηματοοικονομική διαχείριση και επιστροφή σημαντικής αξίας στους μετόχους.

Κοιτώντας προς το μέλλον, αισθανόμαστε βέβαιοι για τη συνέχιση της ανάπτυξης. Δραστηριοποιούμαστε σε έναν ιδιαίτερα ελκυστικό κλάδο, έχοντας ένα μοναδικό και ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων, σαφή στρατηγική και τις θεμελιώδεις ικανότητες ώστε να συνεχίσουμε να επιτυγχάνουμε ισχυρές επιδόσεις.

Σήμερα θέτουμε νέους οικονομικούς και λειτουργικούς στόχους για την περίοδο έως το 2025. Ειδικότερα:

  • Μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης των εσόδων κατά 5% έως 6% σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση (2018: 6,0%)
  • Συγκρίσιμο περιθώριο κέρδους στο 11% μέχρι το 2020 και περαιτέρω ετήσια βελτίωση της τάξης των 20 έως 40 μονάδων βάσης κατά μέσο όρο έως το 2025 (2018: 10,2%)
  • Εκπλήρωση των δεσμεύσεων κοινωνικής ευθύνης για το 2025
  • Διατήρηση του υψηλού επιπέδου δέσμευσης των εργαζομένων μας

Ο κ. Zoran Bogdanovic, Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola HBC AG, σχολίασε:

«Το 2016 θέσαμε ένα τολμηρό πρόγραμμα για το 2020, ώστε να επιτύχουμε ισχυρή αύξηση των εσόδων και του περιθωρίου κέρδους μας. Ανταποκρινόμαστε με επιτυχία σε αυτούς τους στόχους και προχωρούμε στα τελικά στάδια του προγράμματος ως ένας σημαντικά ισχυρότερος και ικανότερος οργανισμός.

Σήμερα ανακοινώνουμε ένα νέο φιλόδοξο πρόγραμμα συνέχισης της ισχυρής μας ανάπτυξης με ορίζοντα το 2025, το οποίο πρόγραμμα, έχοντας ως οδηγό το όραμά μας να γίνουμε ο κορυφαίος 24/7 συνεργάτης στον κλάδο των ποτών, στοχεύει σε περαιτέρω βελτίωση των οικονομικών μας επιδόσεων.

Το πρόγραμμα στηρίζεται στις πρόσφατες, σταθερά ισχυρές, επιδόσεις μας και στη σημαντική πρόοδο που καταγράψαμε για την ισχυροποίηση της λειτουργίας μας. Διαθέτουμε ένα ευρύ και ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων 24/7, εμπορικές ικανότητες και ενθουσιώδεις ανθρώπους για να συνεχίσουμε να κερδίζουμε μερίδιο αγοράς, καθώς επίσης και μια εκτενή και ποικιλόμορφη γεωγραφική περιοχή δραστηριοποίησης με ελκυστικά χαρακτηριστικά ανάπτυξης. Αυτός ο συναρπαστικός συνδυασμός μάς θέτει σε ισχυρή θέση για το μέλλον και μας επιτρέπει να προσδοκούμε με αυτοπεποίθηση το επόμενο βήμα στην επιτυχημένη πορεία μας.»

1 Κέρδη προ τόκων και φόρων.

 

Πρόσκληση δικτυακής προβολής

Οι παρουσιάσεις θα αναμεταδίδονται από τις 15:00, ώρα Ελβετίας (14:00 ώρα Λονδίνου, 16:00 ώρα Αθήνας και 9:00 ώρα Νέας Υόρκης) στην ιστοσελίδα της εταιρείας, www.coca-colahellenic.com/en/investors. Το υλικό που αφορά την Ημερίδα Κεφαλαιαγορών θα είναι διαθέσιμο στην ενότητα «Investor Relations» της ιστοσελίδας μας:  www.coca-colahellenic.com/en/investors

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin