Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / Iglο: Φεύγει από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης

Iglο: Φεύγει από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης

Σε διακοπή της εμπορικής της δραστηριότητας σε τρεις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και συγκεκριμένα τη Ρουμανία, τη Σλοβακία και την Τουρκία, προχωρεί ο όμιλος κατεψυγμένων τροφίμων Iglo, στο πλαίσιο της αναθεώρησης του γεωγραφικού του αποτυπώματος. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται από την εταιρεία, η κατηγορία κατεψυγμένων δεν παρουσιάζει ανάπτυξη στις περιοχές αυτές και «οι πωλήσεις είναι άνευ ουσίας».
Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιείται και πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των εργοστασίων που διαθέτει ο όμιλος στην Γερμανία, ύψους 9,9 εκατ. ευρώ. Η Ιglo –που ανήκει στο private equity Permira- αναφέρει ότι το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης αποτελεί μέρος ενός «εν εξελίξει προγράμματος για τη δημιουργία περαιτέρω λειτουργικής αποτελεσματικότητας».
Συγκεκριμένα, έχει ξεκινήσει προγράμματα εθελοντικής πρόωρης συνταξιοδότησης και απόλυσης στο Reken και ένα πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης στο εργοστάσιο της Βρέμης, το οποίο –πρόγραμμα- εκτιμάται ότι θα εξασφαλίσει το μέλλον και τις θέσεις εργασίας στα εργοστάσια, μακροπρόθεσμα.
«Οι σκληρές συνθήκες που επικρατούν στην αγορά συνεχίζουν να επηρεάζουν τον κλάδο, με τις καταναλωτικές δαπάνες να βρίσκονται υπό πίεση σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την πτώση της κατηγορίας των κατεψυγμένων κατά 0,4% το τρίτο τρίμηνο. Στον αντίποδα, η Iglo έχει πετύχει αύξηση μεριδίου αγοράς σε αξία σε 8 από τις 11 αγορές που δραστηριοποιείται”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Elio Leoni Sceti. Σε ό,τι αφορά τα έσοδα του τρίτου τριμήνου, σημείωσαν αύξηση κατά 2,7%.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin