Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / Η Βίκος Α.Ε. στηρίζει το Φεστιβάλ Δωδώνης

Η Βίκος Α.Ε. στηρίζει το Φεστιβάλ Δωδώνης

Έξι χρόνια αξιόλογης πορείας συμπληρώνει φέτος το Φεστιβάλ Δωδώνης και στο πλευρό του στέκεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με την υποστήριξή της, η εταιρεία Βίκος. Το 6ο Φεστιβάλ Δωδώνης, ένα πολιτιστικό γεγονός με διεθνή προσανατολισμό που συμβάλλει σημαντικά στην ανάδειξη της ιστορικότητας της περιοχής αλλά και στην πολιτιστική, τουριστική και οικονομική της ανάπτυξη θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Ιουλίου έως και τις 12 Αυγούστου με δέκα διεθνείς και εγχώριες εκδηλώσεις.

Το Φεστιβάλ Δωδώνης συνεργάζεται διαχρονικά με καλλιτεχνικούς φορείς και πληθώρα αναγνωρισμένων καλλιτεχνών. Φέτος το Φεστιβάλ είχε τη χαρά και την τιμή να υποδεχτεί, την Τρίτη 21 Ιουνίου, μία από τις σπουδαιότερες συμφωνικές ορχήστρες του κόσμου, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Νέων της Βοστώνης. Η εν λόγω συναυλία συνδιοργανώθηκε με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και αποτέλεσε μία μεγάλη γιορτή, καθώς συνέπεσε με την ολοκλήρωση της αποκατάστασης του κάτω κοίλου του αρχαίου θεάτρου με την οποία η χωρητικότητα του κοινού αυξήθηκε στα 1900 άτομα.

Το Φεστιβάλ Δωδώνης διατηρεί την ταυτότητα και τις συνεργασίες των προηγούμενων ετών, αλλά παράλληλα αναπτύσσει νέες συμπράξεις με σπουδαίους εκπροσώπους της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας, όπως είναι ο Γιάννης Χαρούλης, ο Αιμίλιος Χειλάκης, οι Encardia, κ.ά. και ενισχύεται με τον επετειακό χαρακτήρα των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή. Επίσης εστιάζει και στην προσέλκυση του νεανικού κοινού και καινοτομεί, εντάσσοντας, για πρώτη φορά, μία πρωτότυπη καλλιτεχνική δράση που επαναπροσδιορίζει τη σχέση των θεατών με τον αρχαιολογικό χώρο, με τίτλο ΠΙΚ ΝΙΚ Urban Festival Dodoni.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter