Ειδήσεις
Home / Top Slider / Η McDonald’s γιορτάζει 30 χρόνια στην Ελλάδα

Η McDonald’s γιορτάζει 30 χρόνια στην Ελλάδα

Ξεκινώντας το πρώτο εστιατόριο το 1991 στην πλατεία Συντάγματος, μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες εστιατορίων του κόσμου ακολούθησε μια πορεία ανάπτυξης και σταθερών επενδύσεων στην Ελλάδα. Σήμερα λειτουργούν 26 εστιατόρια McDonald’s σε όλη τη χώρα, όπου απασχολούνται περισσότεροι από 1000 εργαζόμενοι, και εξυπηρετούνται περίπου 10 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο.

Το δίκτυο McDonald’s στην Ελλάδα διαχειρίζεται η Premier Capital Hellas, μέλος της Premier Capital plc με έδρα τη Μάλτα, ως Developmental Licencee της McDonald’s από το 2011.

Η μακροπρόθεσμη στρατηγική της Premier Capital, που εστιάζει στην ανάπτυξη και ενίσχυση του brand και την ενδυνάμωση της σχέσης με το καταναλωτικό κοινό, έχει αποδώσει σημαντικά αποτελέσματα. Η Premier Capital Hellas κατάφερε να διπλασιάσει τον κύκλο εργασιών της και να πολλαπλασιάσει τα κέρδη της από το 2011. Παράλληλα, οι συνολικές επενδύσεις άνω των €29 εκατ. κατευθύνθηκαν στο άνοιγμα νέων εστιατορίων, την ανακαίνιση υφιστάμενων καθώς και αναβάθμιση υποδομών και τεχνολογίας σε ολόκληρο το δίκτυο. Περαιτέρω, η Premier Capital Hellas απασχολεί και εκπαιδεύει εκατοντάδες ανθρώπους.

Μόνο την τελευταία διετία της πανδημίας, η Premier Capital Hellas άνοιξε τρία νέα εστιατόρια στην Αθήνα, μια συνολική επένδυση €4,85 εκατ. Επιπλέον, πρόσφατα ανακαίνισε το εστιατόριο στο Ηράκλειο Κρήτης σύμφωνα με το πιο σύγχρονο μοντέλο υπηρεσιών Experience of the Future, μια επένδυση ύψους €650 χιλιάδων.

Παρά τις ιδιαίτερα δύσκολες εμπορικές συνθήκες, η Premier Capital Hellas -όπως και όλες οι εταιρίες του ομίλου- επέδειξαν αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα και διατήρησαν το μακροπρόθεσμο όραμα και την επενδυτική στρατηγική τους. Τα εστιατόρια McDonald’s κατάφεραν να παραμείνουν κοντά στις κοινότητες και τους πελάτες τους, εξυπηρετώντας κυρίως μέσω των υπηρεσιών McDrive και McDelivery, καθώς και μέσω της υπηρεσίας take away.

Όπως σημειώνει η Simona Mancinelli, Managing Director της Premier Capital Hellas, «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μοιραζόμαστε την εμπειρία αυτού του σημαντικού brand με τους πελάτες μας στην Ελλάδα, εδώ και τόσα χρόνια. Η ομάδα μας κάνει εξαιρετική δουλειά, συνεχίζοντας να εξυπηρετεί με πάθος, υψηλό επίπεδο και κυρίως ασφάλεια, επιτυγχάνοντας να παραμείνει η McDonalds κοντά στις κοινότητές μας. Είμαστε περήφανοι για τους ανθρώπους μας που ενσαρκώνουν τις αξίες αυτού του σπουδαίου brand. Η ανανεωμένη στρατηγική μας –Accelerating the Arches– διακατέχεται από το στόχο μας να λειτουργούμε καταπληκτικά εστιατόρια και να στηρίζουμε τους ανθρώπους μας. Η υπόσχεσή μας είναι να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε την εταιρία μας, να φέρουμε το brand πιο κοντά σε περισσότερους καταναλωτές και να προσφέρουμε απολαυστικές στιγμές εύκολα για όλους.»

Βγαίνοντας από αυτή την πρωτοφανή κρίση σε ισχυρή θέση, η Premier Capital Hellas εστιάζει στην ασφάλεια, την άνεση και την καινοτομία.

Στη McDonald’s, η ασφάλεια των εργαζομένων και των πελατών είναι πρώτη προτεραιότητα, είναι η δέσμευσή μας για το πρόγραμμα safety+. Το 2020, η Premier Capital Hellas πιστοποιήθηκε για την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων για τον περιορισμό της Covid-19 με το Lloyds Register’s Hospitality Stay Safe Scheme. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε όλα τα εστιατόρια McDonald’s και στα κεντρικά γραφεία στην Ελλάδα για να διασφαλίσει υψηλά επίπεδα ασφάλειας, καθαριότητας και ποιότητας υπηρεσιών, να ενισχύσει τις σχετικές πρακτικές και να χτίσει εμπιστοσύνη σε όλα τα επίπεδα δραστηριοτήτων μεταξύ εργαζομένων και πελατών. Επιπρόσθετα, όλα τα εστιατόρια McDonald’s λειτουργούν σύμφωνα με τα μέτρα και τα πρωτόκολλα των υγειονομικών αρχών κατά της Covid-19.

Τα εστιατόρια McDonald’s ενσωματώνουν το πιο πρόσφατο μοντέλο υπηρεσιών Experience of the Future, φέρνοντας μια σειρά ψηφιακών υπηρεσιών που βελτιώνουν την εμπειρία του πελάτων για μια ακόμα πιο άνετη, προσωποποιημένη και διασκεδαστική επίσκεψη, τόσο εντός του εστιατορίου όσο και μέσω της εφαρμογής για κινητά.

Ως  εργοδότες η Premier Capital και η McDonald’s μοιράζονται τις ίδιες αξίες. Δεν υπάρχουν περιορισμοί όσον αφορά την διαφορετικότητα και παρέχονται ίσες ευκαιρίες για όλους. Η οικογένεια McDonald’s αποδέχεται και αγκαλιάζει άτομα κάθε γένους, χρώματος, ηλικίας ή κοινωνικού υπόβαθρου. Είναι ενδεικτικό ότι το 45% των επικεφαλής τμημάτων είναι γυναίκες. Το 13% των εργαζόμενων προέρχεται από κάποια ξένη χώρα, ενώ το 55% είναι κάτω από 29 ετών και έχουν εξαιρετικές ευκαιρίες ανάπτυξης καθώς το 40% των θέσεων στα κεντρικά γραφεία καλύπτεται από εργαζομένους που προέρχονται από τα εστιατόρια.

Σύμφωνα με τον Victor Tedesco, CEO της Premier Capital plc, Developmental Licencee για τη McDonalds στην Ελλάδα, «Αναλάβαμε την ελληνική αγορά το 2011 με τη σταθερή δέσμευση να επενδύσουμε στην εταιρία έχοντας πλήρη επίγνωση των δυσκολιών, αλλά αποφασισμένοι να εστιάσουμε στην προοπτική της αγοράς, να προσφέρουμε ευκαιρίες στους ανθρώπους κάθε ηλικίας και να ενδυναμώσουμε τη θέση του brand. Μέσα σε 10 χρόνια έχουμε επενδύσει περισσότερα από €29 εκατ., απασχολούμε και εκπαιδεύουμε εκατοντάδες ανθρώπους και προσφέρουμε καλό φαγητό γρήγορα και με αξία και άνεση σε εκατομμύρια καταναλωτές. Σήμερα, παρά την πανδημία, διατηρούμε ένα καθαρό όραμα για την επιχείρηση και την ανάπτυξή της, και είμαστε απολύτως πεπεισμένοι για τις μεγάλες προοπτικές της αγοράς και τις ευκαιρίες να ικανοποιούμε τους πελάτες μας με διατροφικές επιλογές, καινοτομίες και εμπειρίες. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτά που έχει πετύχει η ομάδα στην Ελλάδα και υποστηρίζουμε τους ανθρώπους μας εδώ να φτάσουν σε υψηλότερο επίπεδο και να συνεχίσουν στο δρόμο για την επιτυχία».

Για τον εορτασμό της επετείου των 30 χρόνων της McDonalds στην Ελλάδα, η McDonald’s συνεργάστηκε για μια ακόμα φορά με τον Έλληνα σταρ Σάκη Ρουβά με μια επιλογή τριών premium burgers – τα Anniversary Burgers.

Τα νέα Anniversary Burgers περιλαμβάνουν τρία μοναδικά burgers που υπόσχονται μια απολαυστική εμπειρία:

  • Το Anniversary Beef Burger αποτελείται από ζουμερό μπιφτέκι βοδινού κρέατος, τυροκροκέτα με μανιτάρια, τραγανό κρεμμύδι, πίκλες, φρέσκια τομάτα, μαρούλι iceberg, τυρί και σάλτσα Three Pepper, σε αφράτο ψωμάκι με σπόρους παπαρούνας.
  • Το Anniversary Chicken Burger αποτελείται από τραγανό κοτόπουλο, τυρί, φρέσκια τομάτα, μαρούλι iceberg και σάλτσα BΒQ με κρεμμύδι, σε αφράτο ψωμάκι με σπόρους παπαρούνας.
  • Το Anniversary Vegetarian Burger αποτελείται από λαχταριστό φυτικό μπιφτέκι, τυρί, φρέσκια τομάτα, κρεμμύδι, μαρούλι iceberg, σάλτσα μαγιονέζας και ketchup, σε αφράτο ψωμάκι με σπόρους παπαρούνας.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ και να μάθετε περισσότερα για την καμπάνια εδώ.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter