Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / Η Fischer στηρίζει για 7η χρονιά το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
21ï ÖÅÓÔÉÂÁË ÍÔÏÊÉÌÁÍÔÅÑ / ÓÔÉÃÌÉÏÔÕÐÁ

Η Fischer στηρίζει για 7η χρονιά το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Το 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης άνοιξε τις πύλες του την Παρασκευή 1η Μαρτίου και η μπίρα Fischer, όπως πάντα πιστή στο ραντεβού της, κάνει το πρώτο βήμα της φετινής κινηματογραφικής της πορείας στην συμπρωτεύουσα, απονέμοντας για 7η συνεχή χρονιά τα Βραβεία Κοινού Fischer! Από τη 1 έως τις 10 Μαρτίου 2019, η Θεσσαλονίκη θα υμνήσει την τέχνη του ρεαλισμού με άφθονες κινηματογραφικές στιγμές που το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει αλλά και να βιώσει.

Στο πλαίσιο της τελετής έναρξης, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2019 στο Ολύμπιον, προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «Μαριάν & Λέοναρντ: Λόγια αγάπης» του Νικ Μπρούμφιλντ που αφηγείται ένα μεγάλο έρωτα: αυτόν του εμβληματικού singer/songwriter, Λέοναρντ Κοέν, με την νορβηγίδα μούσα του, Μαριάν Ιλέν.

Λίγο πριν την τελετή έναρξης, ο Παναγιώτης Μένεγος ως ambassador της ενέργειας “Starring Fischer έστρωσε για πρώτη φορά φέτος το «πράσινο χαλί» της Fischer και υποδέχθηκε μία σειρά από εκλεκτούς καλεσμένους για σύντομα αλλά περιεκτικά live interviews. Από πλευράς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ,έδωσαν το παρών ο Επικεφαλής Προγράμματος, Γιώργος Κρασσακόπουλος και η Γενική Διευθύντρια, Ελίζ Ζαλαντό. Επίσης, ο δημοσιογράφος του Αθηνοράματος, Ιωσήφ Πρωϊμάκης, η συντάκτρια του Flix.gr, Πόλυ Λυκούργου και ο δημοσιογράφος-παρουσιαστής, Κωστής Ζαφειράκης έδωσαν την δική τους διάσταση του Φεστιβάλ και της Θεσσαλονίκης. Ο σκηνοθέτης-παραγωγός, Ανδρέας Σιαδήμας, μίλησε μεταξύ άλλων για το ντοκιμαντέρ του «Ματαρόα: Το ταξίδι συνεχίζεται» που συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ ενώ η ραδιοφωνική παραγωγός, Μαίρη Ρετσίνα και ο ηθοποιός, Νικόλας Αγγελής, «πάτησαν» το πράσινο χαλί και μίλησαν με τον Παναγιώτη Μένεγο για το σινεμά και όχι μόνο.

Το πρόγραμμα του 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης φέτος αποτελείται από 178 ντοκιμαντέρ μεγάλου και 49 μικρού μήκους από όλο τον κόσμο. Μεταξύ αυτών θα παρουσιαστούν 50 μεγάλου και 31 μικρού μήκους ελληνικές παραγωγές.

Μέχρι τις 10 Μαρτίου, οι φίλοι του κινηματογράφου μπορούν να απολαύσουν την ταινία της επιλογής τους και να την στηρίξουν με την ψήφο τους στις ειδικά διαμορφωμένες κάλπες που υπάρχουν έξω από τις αίθουσες. Παράλληλα, σε 29 επιλεγμένα μαγαζιά του κέντρου της Θεσσαλονίκης, απολαμβάνοντας μία Fischer, θα κερδίζουν αυτόματα μία πρόσκληση για προβολή της επιλογής τους από το πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Μετά την προβολή της ταινίας «Μαριάν & Λέοναρντ: Λόγια αγάπης», ακολούθησε το πάρτι έναρξης στην Αποθήκη Γ΄, όπου όλοι οι σινεφίλ και οι φίλοι του φεστιβάλ απόλαυσαν παγωμένη Fischer.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin