Ειδήσεις
Home / Προσωπα / Η coffee expert της Nestlé Professional Ελλάδας, Σαβίνα Γιαχγιά, κορυφαία Coffee Brewer

Η coffee expert της Nestlé Professional Ελλάδας, Σαβίνα Γιαχγιά, κορυφαία Coffee Brewer

Την 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καφέ Brewers Cup 2023, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της HORECA 2023 από την Specialty Coffee Association, κατέκτησε  η coffee expert της Nestlé Professional Ελλάδας, Σαβίνα Γιαχγιά.

Η Ελληνίδα coffee expert της Nestlé Professional θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καφέ Brewers Cup 2023 που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, τον Ιούνιο 2023 στο πλαίσιο του World of Coffee.

Η Σαβίνα Γιαχγιά κατάφερε να ανταγωνιστεί κορυφαίους experts στον χώρο του Coffee Brewing, σε ένα πρωτάθλημα που αξιολογείται η σταθερότητα, η τεχνική, η εκχύλιση αλλά και η ακρίβεια στην περιγραφή και τη συνολική παρουσίαση.

Με έναν καφέ ποικιλίας Gesha ιδιαίτερης επεξεργασίας, με προέλευση από τον Παναμά και τη φάρμα Ninety Plus Gesha Estates, και εφόδιο  τη μοναδική τεχνική της, η Σαβίνα κατάφερε να «ταξιδέψει» τους κριτές δημιουργώντας την τέλεια κούπα.

Ο διαγωνισμός Brewers Cup περιλαμβάνει δύο δοκιμασίες: Compulsory, συνθήκη στην οποία όλοι οι διαγωνιζόμενοι σε δεδομένο χρόνο και με ίδιες παραμέτρους ετοιμάζουν 3 ίδιες κούπες καφέ, και το Open Service, δοκιμασία που απαιτεί επιπλέον παρουσίαση, coffee story, ακρίβεια στις περιγραφές, τεχνική και βαθιά γνώση του καφέ σε όλα τα στάδια προετοιμασίας του.

Η Σαβίνα Γιαχγιά, μένοντας προσηλωμένη στον στόχο της  σε όλη τη διάρκεια της πολύμηνης προετοιμασίας της,   κατάφερε να αποσπάσει την πρώτη θέση στην  Compulsory διαδικασία του διαγωνισμού και σκοράροντας πολύ ψηλά και στο Open Service, κατέκτησε την 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Brewers Cup 2023.

Έχοντας την υποστήριξη και καθοδήγηση της Nestlé Professional Ελλάδας, η Σαβίνα Γιαχγιά προετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καφέ Brewers Cup 2023 που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο 2023 στην Αθήνα.