Ειδήσεις
Home / Top Slider / Η Coca Cola φέρνει τα προϊόντα της Costa Coffee στην Ελλάδα

Η Coca Cola φέρνει τα προϊόντα της Costa Coffee στην Ελλάδα

Από το δεύτερο τρίμηνο της φετινής χρονιάς θα ξεκινήσει η τοποθέτηση του καφέ Costa Coffee από την Coca Cola HBC σε τουλάχιστον 10 αγορές στις οποίες σήμερα δραστηριοποιείται η εταιρεία. Μεταξύ των χωρών αυτών είναι η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Ρωσία και η Ελβετία.

Έτσι μετά από δύο “Coffee-dry quarters”, όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της CCHBC Zoran Bogdanovic κατά τη διάρκεια του conference call –o CEO της εταιρείας αναφερόταν στο τελευταίο τρίμηνο του 2019 και στο πρώτο της φετινής χρονιάς-, η εταιρεία θα επανέλθει στην κατηγορία του καφέ η οποία αποτελεί βασική προτεραιότητα για τον όμιλο καθώς τη θεωρεί σημαντική, κατακερματισμένη και μία από τις πιο επικερδείς και ταχύτερα αναπτυσσόμενες δεξαμενές κερδοφορίας ανάμεσα στις εμπορεύσιμες κατηγορίες ροφημάτων.

Ήδη η CCHBC βρίσκεται σε επαφές με τους πελάτες της (σούπερ μάρκετ, μικρή λιανική, HORECA κλπ.) στους οποίους παρουσιάζει την πρόταση της και το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της Costa Coffee.

Με βάση το πλάνο ανάπτυξης της κατηγορίας, τα πρώτα δύο χρόνια όπως είπε ο CEO της εταιρείας θα δοθεί έμφαση στο “κτίσιμο” της κατηγορίας, του brand και του χαρτοφυλακίου και από το δεύτερο πλήρες έτος τοποθέτησης του προϊόντος, αναμένονται κέρδη. Όπως είπε ο Zoran Bogdanovic ο καφές θα αποτελέσει σημαντικό συντελεστή της κερδοφορίας της εταιρείας.

Μεγάλη βαρύτητα θα δοθεί στις κάψουλες καφέ, τόσο για χρήση στο σπίτι όσο και στη δουλειά, σε συσκευασίες κόκκων καφέ για το σπίτι και για την αγορά της μαζικής εστίασης και στον έτοιμο προς κατανάλωση καφέ, ο οποίος θα διατίθεται μέσω αυτόματων πωλητών.

Υπενθυμίζεται ότι η Costa Coffee είχε προ δεκαετίας παρουσία στην Ελλάδα, με τα ομώνυμα καταστήματα -αλυσίδες καφέ.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin