Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / HOST 2015: 28 ελληνικές επιχειρήσεις στη διεθνή έκθεση του Μιλάνου

HOST 2015: 28 ελληνικές επιχειρήσεις στη διεθνή έκθεση του Μιλάνου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, η μεγαλύτερη ελληνική συμμετοχή των τελευταίων ετών στη Διεθνή Έκθεση επαγγελματικού εξοπλισμού μαζικής εστίασης  HOST 2015, που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο από 23 έως 27 Οκτωβρίου 2015.  Η ελληνική συμμετοχή διοργανώθηκε από το ENTRERPRISE GREECE και το ελληνικό περίπτερο κάλυψε συνολικά έκταση 1.072 τετραγωνικών μέτρων σε διάφορες αίθουσες του εκθεσιακού κέντρου της FIERRA στο Μιλάνο.
Η HOST αναγνωρίζεται ως η σημαντικότερη έκθεση του κλάδου, από τους ίδιους τους επαγγελματίες και την οποία παρακολουθούν ανελλιπώς τόσο οι παλαιές επιχειρήσεις του κλάδου όσο και οι νεότερες που επιθυμούν να διευρύνουν το πελατολόγιο τους, καθώς η εκθεσιακή παρουσία στη συγκεκριμένη έκθεση προσφέρει σημαντική προβολή. Αποτελεί επίσης και μια σοβαρή πλατφόρμα δικτύωσης των επαγγελματιών με το πλήθος των επαφών που ενθαρρύνονται και οργανώνονται από τους ίδιους τους διοργανωτές.
 
Οι κατηγορίες των προβαλλομένων προϊόντων δεν περιορίζονται μόνο στον επαγγελματικό εξοπλισμό. Ένα μεγάλο μέρος αφορά στις εταιρείες τροφοδοσίας, ειδικότερα για τις κατηγορίες προϊόντα ζύμης, καφέ και ποτών, παγωτού και γενικότερα τις εταιρείες που ασχολούνται στον κύκλο του food service.
 
Στη φετινή διοργάνωση οι εκθέτες άγγιξαν τους 2.000 (1.987 εκθέτες αυξημένοι κατά 17% σε σχέση με το 2013 – η έκθεση διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια), ενώ το 37% προερχόταν από 47 χώρες του εξωτερικού.  Την Έκθεση επισκέφθηκαν περισσότεροι από 150.000 εμπορικοί επισκέπτες, εκ των οποίων το 40% προερχόταν από το εξωτερικό.
 
Η χώρα μας συμμετείχε με είκοσι οκτώ ελληνικές επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους του επαγγελματικού εξοπλισμού μαζικής εστίασης. Οι ελληνικές εταιρίες εντυπωσίασαν από την ευρεία γκάμα των προϊόντων που παρουσίασαν και απέσπασαν ευνοϊκά σχόλια.
 
Σημαντικό γεγονός απετέλεσε ο παγκόσμιος διαγωνισμός ζαχαροπλαστικής, σοκολατοποιίας και παγωτού με τη συμμετοχή 15 Εθνικών ομάδων από διάφορες χώρες με τις αντίστοιχες ομάδες  pastry chef. Η Ελλάδα συμμετείχε με τον Ιωάννη Μανταβή στη ζαχαροπλαστική, τον Μιχάλη Γιαννούλη στη σοκολατοποιία και τον Μιχάλη Τυράκη στο παγωτό, οι οποίοι απέσπασαν εξαιρετικά θετικά σχόλια για τη συμμετοχή της Χώρας μας.
 
Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Επιχειρήσεων εξοπλισμού μαζικής εστίασης- ΣΕΕΜΕ  κ. Ιωάννης Αυγεράκης, δήλωσε:
«Η Διεθνής Έκθεση Μηχανημάτων εξοπλισμού επαγγελματικής  κουζίνας HOST του Μιλάνου αποτελεί την μεγαλύτερη έκθεση του κλάδου διεθνώς. Η HOST 2015 έλαβε χώρα από τις 23 έως τις 27 Οκτωβρίου και συμμετείχαν 28 ελληνικές εταιρείες παραγωγής μηχανημάτων εξοπλισμού μαζικής εστίασης. Τα ελληνικής κατασκευής μηχανήματα που παρουσιάστηκαν είναι άριστης ποιότητας, εφάμιλλα όλων των ευρωπαϊκών.
Αγοραστές από πολλές χώρες του κόσμου έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον. Πιστεύω ότι η συμμετοχή μας θα δυναμώσει τις υπάρχουσες εμπορικές σχέσεις των επιχειρήσεων και θα αυξήσει τον όγκο των εξαγωγών του κλάδου μας την επόμενη διετία, προς όφελος των επιχειρήσεων και της ελληνικής οικονομίας. Η εμφάνιση των περιπτέρων μας και  η οργάνωση για την κατασκευή των stand και την μεταφορά των εκθεμάτων, που έγινε από την Enterprise Greece, ήταν εξαιρετική.
Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση και τα άξια στελέχη της Enterprise Greece για την αποτελεσματική υποστήριξη και συνεργασία, που αποτέλεσμα είχε μια εξαιρετικά επιτυχημένη ελληνική συμμετοχή, με βέβαια, θετικά, εξαγωγικά αποτελέσματα για τον κλάδο μας». 
Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin