Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / Η τσιπούρα και το λαβράκι ιχθυοκαλλιέργειας κάθονται στα.. θρανία

Η τσιπούρα και το λαβράκι ιχθυοκαλλιέργειας κάθονται στα.. θρανία

Μετά από ένα καλοκαίρι γεμάτο εκπαιδευτικές δράσεις, το φθινόπωρο μπήκε εξίσου δυναμικά για την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου – Enterprise Greece (δημόσιου φορέα εποπτευόμενου από το Υπουργείο Ανάπτυξης) στο πλαίσιο της υλοποίησης του ολοκληρωμένου σχεδίου προώθησης ευρύαλων μεσογειακών ειδών (τσιπούρα και λαβράκι ιχθυοκαλλιέργειας) που φέρει τον τίτλο «Ψάρια μεγαλωμένα με φροντίδα».

Αρχικά, τα «Ψάρια μεγαλωμένα με Φροντίδα» κάθισαν στα θρανία του ΙΕΚ Όμηρος, όπου οι σπουδαστές του ανέλαβαν δράση. Υπό την καθοδήγηση του αναγνωρισμένου σεφ Λευτέρη Λαζάρου και σ’ ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο, σεφ και σπουδαστές ανέδειξαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο που μπορεί να έχει η τσιπούρα και το λαβράκι ιχθυοκαλλιέργειας τόσο σ’ ένα καθημερινό menu όσο και σε πιο gourmet επιλογές.

Περαιτέρω, οι δράσεις επικεντρώνονται στην ανάγκη να μάθουν τα παιδιά από νωρίς τα πλούσια και προστατευτικά οφέλη των ευρύαλων μεσογειακών ειδών, μέσα από εκπαιδευτικές και ενημερωτικές δράσεις που απευθύνονται στον μαθητικό πληθυσμό.

Έτσι στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη, Εκπαιδευτήρια Πλάτων και στα Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία Μαρασλείου την Τετάρτη 14, Παρασκευή 16 και Σάββατο 17 Οκτωβρίου αντίστοιχα και φέρουν τον τίτλο «Ψάρια μεγαλωμένα με Φροντίδα», η τσιπούρα και το λαβράκι ιχθυοκαλλιέργειας είχαν την τιμητική τους. Πιο συγκεκριμένα, παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να δουν και να απολαύσουν από τον σεφ Λευτέρη Λαζάρου, την παρασκευή εύκολων και προσιτών συνταγών με βάση την τσιπούρα και το λαβράκι ιχθυοκαλλιέργειας και να πάρουν σημαντικά ερεθίσματα, ώστε να τα εντάξουν στο καθημερινό τους διαιτολόγιο.

Η εμπειρία έγινε ακόμη πιο πλούσια, με την παρουσία της διατροφολόγου Άντας Νησιανάκη που ανέλυσε στους μικρούς μαθητές με απλό και κατανοητό τρόπο, πόσο σημαντικό είναι να βάλουμε στη διατροφή μας τα ευρύαλα είδη, αφού πρόκειται για ψάρια που ουσιαστικά μεγαλώνουν στο φυσικό τους περιβάλλον με άριστες συνθήκες παραγωγής και ανάπτυξης.

Σημειώνεται ότι, η εκπαιδευτική και ενημερωτική αυτή δράση χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007- 2013.