Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / H Lavazza και η Triennale ενώνουν τις δυνάμεις τους

H Lavazza και η Triennale ενώνουν τις δυνάμεις τους

Η Lavazza και το αναγνωρισμένο ινστιτούτο του διεθνούς σύγχρονου πολιτισμού ανακοινώνουν τη νέα τους συνεργασία και το “The Nation of Plants” μια έκθεση τέχνης και επιστήμης που αποκαλύπτει τη “διάχυτη” νοημοσύνη του κόσμου των φυτών και ό, τι μπορεί να μάθει ο άνθρωπος από αυτά.

 Τέχνη, επιστήμη και φύση: ένα μείγμα που μπορεί να παρακινήσει τους ανθρώπους σε δράση, να τους επανασυνδέσει με το περιβάλλον και να δημιουργήσει μια υγιή ανησυχία για το μέλλον του πλανήτη. Αυτό το εύφορο έδαφος θετικής και βιώσιμης τέχνης καλλιέργησε τη συνεργασία που ανακοινώθηκε πρόσφατα, μεταξύ της Lavazza και του Triennale di Milano, ενός από τα πιο διάσημα πολιτιστικά ινστιτούτα στον κόσμο, που φέρνει σε επαφή τις σύγχρονες καλλιτεχνικές γλώσσες, από τον σχεδιασμό και τη φωτογραφία, έως τη μόδα και τις εικαστικές τέχνες.

Αυτός είναι ο λόγος για την ένταξη στη XXII Διεθνή Έκθεση από την 1η  Μαρτίου έως την 1η  Σεπτεμβρίου της The Nation of Plants””, μιας δημοφιλούς επιστημονικής έκθεσης της οποίας η Lavazza είναι κύριος συνεργάτης. Η έκθεση που αποκαλύπτει τη “διάχυτη” νοημοσύνη του φυτικού κόσμου και την οποία επιμελήθηκε  ο Ιταλός μελετητής Stefano Mancuso, μία από τις κορυφαίες μορφές του κόσμου στο πεδίο της φυτικής νευροβιολογίας.

«Είμαστε υπερήφανοι που έχουμε την ευκαιρία να υποστηρίξουμε ένα κορυφαίο ινστιτούτο ιταλικού πολιτισμού όπως το Triennale di Milano, το οποίο από το 1923 φέρνει σε επαφή τις σύγχρονες καλλιτεχνικές γλώσσες σε έναν εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ τέχνης και σχεδίου, δημιουργίας και τεχνολογίας/καινοτομίας. Πρόκειται για μια στρατηγική εταιρική σχέση για τη Lavazza, επειδή ευθυγραμμίζεται με τη δέσμευσή μας να προωθήσουμε την τέχνη και τους τόπους, όπου ο πολιτισμός έρχεται στη ζωή. Δίνουμε μεγάλη σημασία σε αυτή τη συνεργασία επειδή στρέφεται προς μια μορφή τέχνης που είναι θετική και βιώσιμη, αντί να είναι αυτοσκοπός, αφήνει ένα σημάδι και εμπνέει τους ανθρώπους να συνεισφέρουν στην προστασία της Γης», δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας Francesca Lavazza. « Η έκθεση “The Nation of Plants” με ενέπνευσε προσωπικά. Πρόκειται για μια μη συμβατική έκθεση, η οποία αναδεικνύει τις προσδοκίες και με έκανε να συνειδητοποιήσω πως στην πραγματικότητα δεν είναι ο άνθρωπος που δημιουργεί χώρο για τα φυτά, αλλά τα φυτά με τη διάχυτη και μη-αρπακτική νοημοσύνη τους κάνουν χώρο για τους ανθρώπους».

Η Γη κυριαρχείται από φυτά που αποτελούν το 95% της συνολικής βιομάζας και ενώ δεν έχουν εγκέφαλο αλλά εκατομμύρια διάχυτους αισθητήρες, τροφοδοτούν, αναπτύσσονται, αναπαράγονται και υπερασπίζονται, χρησιμοποιώντας έξυπνες, ενεργειακά αποδοτικές λύσεις που δεν είναι επιθετικές προς το οικοσύστημα. Η έκθεση “The Nation of Plants”  χρησιμοποιεί μια εντυπωσιακή εμπειρία, εγκαταστάσεις και περιεχόμενο πολυμέσων για να περιγράψει την εκπληκτική νοημοσύνη που δείχνουν τα φυτά και όλα όσα μπορεί να μάθει ο άνθρωπος από τον κόσμο τους.

Ένα περίεργο παράδειγμα συνεργασίας μεταξύ του φυτού και του ζωικού κόσμου απεικονίζεται από το φυτό του  καφέ, το οποίο μπορεί να αντιληφθεί την ικανότητα του εντόμου να επικονιάζει και να ρυθμίζει ανάλογα την ποσότητα της καφεΐνης στο νέκταρ του. Όσο πιο ενεργό είναι το έντομο, τόσο περισσότερη καφεΐνη απελευθερώνει το φυτό για να ενεργοποιήσει τον εγκέφαλό του και να τον ενθαρρύνει να επιστρέψει.

Ο συνδυασμός της τέχνης και της φύσης, που σχεδιάστηκε για να αποκαταστήσει τη σχέση μεταξύ ανθρώπου και περιβάλλοντος και για να προωθήσει την άμεση συμμετοχή του στην προστασία της Γης, έχει εδώ και χρόνια λάβει συντονισμένη υποστήριξη από τη Lavazza. Το Ημερολόγιο Lavazza του 2019 “Good to Earth“, με τη σύγχρονη και αντισυμβατική του γλώσσα, πηγάζει από το εύφορο έδαφος της θετικής τέχνης: οι φωτογραφίες της Ami Vitale και οι εγκαταστάσεις τέχνης της φύσης μας λένε για κάποια καλά νέα για τη Γη ή σε άλλα λόγια για τα ηθικά έργα για την αναδάσωση, την προστασία της βιοποικιλότητας και τη μετατροπή των βιομηχανικών περιοχών σε χώρους πρασίνου που αντιπροσωπεύουν παραδείγματα των ανθρώπων που συνεισφέρουν προσωπικά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η συνεργασία με το Triennale di Milano εμπλουτίζει τη “συλλογή έργων τέχνης” της Lavazza και ενώνει το σύνολο των συνεργασιών με κορυφαία διεθνή μουσεία και γκαλερί, όπως το Μουσείο Guggenheim στη Νέα Υόρκη, το κρατικό μουσείο Hermitage στην Αγία Πετρούπολη, το Musei Civici Veneziani και το MUDEC Μουσείο Πολιτισμού στο Μιλάνο.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin