Ειδήσεις
Home / Top Slider / Η κατανάλωση ζάχαρης υπερβαίνει την παγκόσμια παραγωγή

Η κατανάλωση ζάχαρης υπερβαίνει την παγκόσμια παραγωγή

Η παγκόσμια παραγωγή ζάχαρης για την περίοδο 2015/16 προβλέπεται να μειωθεί κατά 3 εκατομμύρια μετρικούς τόνους, φθάνοντας τα 172 εκατομμύρια τόνους, καθώς η μείωση της παραγωγής σε Βραζιλία, Ινδία, Ευρωπαϊκή Ένωση και Ουκρανία, δεν μπορεί να αντισταθμιστεί από την άνοδο της παραγωγής σε Αυστραλία, Ρωσία και Τουρκία.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA), η κατανάλωση προβλέπεται να φτάσει στο ρεκόρ των 173 εκατ. τόνων, μειώνοντας τα τελικά αποθέματα κατά 4 εκατ., σε 40 εκατομμύρια τόνους.

Οι παγκόσμιες εισαγωγές αναμένεται να αυξηθούν στα επίπεδα ρεκόρ των 52 εκατ. τόνων.

Η παραγωγή της Βραζιλίας, της μεγαλύτερης παραγωγού χώρας, αναμένεται να μετριασθεί κατά 950.000 τόνους, φθάνοντας τα 35 εκατ. τόνους, καθώς το μεγαλύτερο μέρος (59%) της παραγωγής ζαχαροκάλαμου, κατευθύνεται στην παραγωγή αιθανόλης.

Η παραγωγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης προβλέπεται σε 16,1 εκατομμύρια τόνους, μειωμένη κατά 650.000, καθώς καλλιεργήθηκαν μικρότερες εκτάσεις με ζαχαρότευτλα. Καθώς η κατανάλωση συνεχίζει να κινείται υψηλότερα, οι εισαγωγές αναμένεται να αυξηθούν 200.000 τόνους, φθάνοντας τα 2,8 εκατομμύρια τόνους.

Οι εξαγωγές της ΕΕ αναμένεται να διαμορφωθούν σε 1,5 εκατομμύριο τόνους, φθάνοντας το ανώτατο όριο που έχει θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου.

Η παραγωγή των ΗΠΑ προβλέπεται να ανέλθει σε 8 εκατ. τόνους. Η κατανάλωση στις ΗΠΑ έχει μειωθεί ελαφρώς, καθώς οι εισαγωγές σημειώνουν πτώση κατά 5%, ενώ τα αποθέματα έχουν αυξηθεί σχεδόν κατά 5%, φθάνοντας το 1,7 εκατ. τόνους.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter