Ειδήσεις
Home / Διατροφη - Wellness / «Η ιστορία ενός μοναχικού κάδου» αποτρέπει την σπατάλη τροφίμων

«Η ιστορία ενός μοναχικού κάδου» αποτρέπει την σπατάλη τροφίμων

Το νέο, συγκινητικό βίντεο της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Μπορούμε» με τίτλο «Η ιστορία ενός μοναχικού κάδου», παρουσιάζει τρόπους με τους οποίους καθημερινά σπαταλώνται μεγάλες ποσότητες τροφίμων, οι οποίες καταλήγουν στους κάδους σκουπιδιών.

Χαρακτηριστικά:

  • 1/3 των τροφίμων που παράγονται παγκοσμίως καταλήγει στα σκουπίδια, σε ετήσια βάση.
  • 173 κιλά τροφίμων σπαταλά κάθε Ευρωπαίος, σε ετήσια βάση.
  • 000.000 άνθρωποι από όλο τον κόσμο υποσιτίζονται. Η σπατάλη της Ευρώπης μπορεί να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες 200.000.000 συνανθρώπων μας.

Η Ιστορία ενός μοναχικού κάδου ενημερώνει πως το «Μπορούμε» σώζει καθημερινά περισσότερες από 20.000 μερίδες φαγητού και έχει προσφέρει συνολικά 16.000.000+ μερίδες φαγητού σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες. Το «Μπορούμε» έχει διαθέσει 40 τόνους φρέσκων λαχανικών και φρούτων, ενώ η ολιστική προσέγγιση του στο θέμα σπατάλης τροφίμων οδήγησε στη δημιουργία ενός καινοτόμου μηχανισμού προσφοράς, χάρη στον οποίο 1€ λειτουργικού κόστους αντιστοιχεί σε περισσότερες από 40 προσφερόμενες μερίδες.

Γίνε και εσύ ένας από τους 500+ εθελοντές που έχουν στηρίξει το «Μπορούμε».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την Ιστορία ενός μοναχικού κάδου, στο σύνδεσμο  https://www.facebook.com/Boroume/videos/1463276947094956/.

Το βίντεο είναι παραγωγή της Foss Productions, το σενάριο υπογράφει ο Κωνσταντίνος Μελιτάς από την Bold Ogilvy σε σκηνοθεσία του Γιώργου Ζώη, με τη χορηγία της Asset Ogilvy.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+