Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / Η Hili Properties προχωρά στην ανάπτυξη ακινήτων

Η Hili Properties προχωρά στην ανάπτυξη ακινήτων

Η Hili Properties, συγγενής εταιρία της Premier Capital Hellas (διαχειρίστριας εστιατορίων McDonald’s), παρουσίασε λειτουργικά κέρδη ύψους €4,4 εκατομμυρίων για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2017, σημειώνοντας αύξηση κατά €3 εκατομμύρια συγκριτικά με το προηγούμενο έτος. Αντίστοιχα, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 31%.

Η Hili Properties διαθέτει και διαχειρίζεται στρατηγικά επιλεγμένα εμπορικά ακίνητα με σκοπό τη μίσθωση σε Λετονία, Λιθουανία, Εσθονία, Μάλτα και Ρουμανία. Στο χαρτοφυλάκιό της, αξίας €100 εκατομμυρίων, περιλαμβάνονται τέσσερις επιχειρηματικές μονάδες, εννέα εμπορικά κέντρα και εννέα ακίνητα όπου στεγάζονται εστιατόρια McDonald’s. Τα εστιατόρια διαχειρίζεται η Premier Capital, Developmental Licencee για τη McDonald’s σε Ελλάδα, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα και Ρουμανία.

Από τα τέλη του προηγούμενου έτους, η Hili Properties άρχισε να δραστηριοποιείται και στην κατασκευή ακινήτων στη Λετονία και τη Ρουμανία, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για εξασφάλιση επιπλέον πηγών εσόδων.

Το 2017, η αύξηση του κύκλου εργασιών οφείλεται κυρίως στα έσοδα που απέφερε η απόκτηση του ART Business Centre στο Βουκουρέστι τον Μάιο 2017. Η εξαγορά αυτή συνέβαλε επίσης στην αύξηση της καθαρής θέσης από €28,2 εκατ. το 2016 σε €38,4 εκατ. πέρσι. Η κερδοφορία ανήλθε σε €4,5 εκατ., αυξημένη κατά 48% έναντι του 2016.

Η Hili Properties έκλεισε τη χρονιά με καθαρά προ φόρων κέρδη της τάξης των €2 εκατ. (€2,8 εκατ. το 2016).

Το 2017, το ποσοστό κατά το οποίο τα ακίνητα είναι μισθωμένα παρέμεινε σταθερό στο 95%. Ο μέσος όρος ενοικίασης του συνόλου των ακινήτων του ομίλου αυξήθηκε στα 9,2 χρόνια από 7,6 χρόνια το 2016.

«Πετύχαμε τον στόχο μας να αυξήσουμε τα έσοδα και το ενεργητικό μας το 2017», λέει η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Hili Properties, Sandra Murniece. «Συνεχίζουμε τις προσπάθειες να ενισχύσουμε περαιτέρω τα μεγέθη μας και φέτος. Η στρατηγική μας εστιάζει στην αναβάθμιση ορισμένων από τα υπάρχοντα ακίνητά μας, στην αναθεώρηση του χαρτοφυλακίου μας και στην αποτελεσματική διαχείριση κόστους. Παράλληλα, εξετάζουμε μια σειρά πιθανών εξαγορών, αναζητώντας ευκαιρίες να διευρύνουμε το χαρτοφυλάκιό μας. Αυτή τη χρονιά θα συμβάλλουμε στα αναπτυξιακά σχέδια της συγγενικής εταιρίας Premier Capital στις αγορές της Ρουμανίας και της Λετονίας».

Μέσω της νέας εταιρίας Premier Assets SRL, η Hili Properties θα αναπτύξει προσαρμοσμένα ακίνητα για τη διαχειρίστρια εταιρία των εστιατορίων McDonald’s στη Ρουμανία, όπου σχεδιάζεται η λειτουργία δύο νέων εστιατορίων κάθε χρόνο για την επόμενη τριετία. Πρόκειται για μια επένδυση της τάξης των €10 εκατ. Η Hili Properties θα αναλάβει επίσης την κατασκευή ακινήτου για να στεγαστεί το νεότερο εστιατόριο McDonald’s στη Λετονία, μια επένδυση €1,5 εκατ.

Στο μεταξύ, η Hili Properties κατεδάφισε το εμπορικό κέντρο που διαθέτει στη Ρίγα, Λετονία (οδός Dzelzevas), με σκοπό να ανακατασκευάσει το ακίνητο και να τριπλασιάσει την υπό μίσθωση επιφάνεια στα 3.700 τ.μ. ώστε να αυξήσει τα ετήσια έσοδά της στα €470.000. Έχει ήδη εξασφαλίσει δεκαετείς συμφωνίες μίσθωσης για το 89% της επιφάνειας του νέου κτιρίου του εμπορικού κέντρου, το οποίο πρόκειται να επαναλειτουργήσει τον Δεκέμβριο.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin