Ειδήσεις
Home / Logistics / Η GEFCO συνεργάζεται με την Techstars για την προώθηση της καινοτομίας

Η GEFCO συνεργάζεται με την Techstars για την προώθηση της καινοτομίας

Η GEFCO, ένας παγκόσμιος προμηθευτής σύνθετων υπηρεσιών βιομηχανικής εφοδιαστικής αλυσίδας και ο ηγέτης στην Ευρώπη στις ολοκληρωμένες υπηρεσίες μεταφοράς οχημάτων, ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Techstars, ένα παγκόσμιο δίκτυο που βοηθά τους επιχειρηματίες να πετύχουν, έχοντας εμπειρία σε πάνω από 1.000 διεθνείς νεοσύστατες εταιρείες. Η συνεργασία αυτή, που είναι και η πρώτη για την GEFCO, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την στρατηγική του Ομίλου, με στόχο την προώθηση της καινοτομίας σε νέα οικοσυστήματα.

Επιπλέον, η συνεργασία αυτή αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τη GEFCO να αξιοποιήσει την εμπειρία της ομάδας της Techstars, στον τομέα της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

Η συνεργασία αυτή θα εμπνεύσει και θα δώσει την ευκαιρία στη GEFCO να:

  • Συνεργαστεί με τις πολλά υποσχόμενες νεοσύστατες επιχειρήσεις, οι οποίες ηγούνται σημαντικών μετασχηματισμών στο χώρο, σε διαφορετικές περιπτώσεις χρηστών και σε disruptive επιχειρηματικά μοντέλα
  • Ενισχύσει την μετεξέλιξη που έχει ήδη ξεκινήσει σε μοντέλα εργασίας και ομαδικής κουλτούρας μέσω πιλοτικών start- up καθώς και start up excubation προγραμμάτων
  • Έχει πρόσβαση σε ένα δίκτυο από ταλαντούχους επιχειρηματίες, ειδικούς στον κλάδο και εξειδικευμένους σε θέματα καινοτομίας.

Η GEFCO επικεντρώνεται στην προώθηση νέων ιδεών και στο να επιταχύνει τη διαδικασία υλοποίησης τους, για να επιφέρει σημαντικές εξελίξεις στον κλάδο της εφοδιαστικής και των μεταφορών. Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις που ασχολούνται με κάποιο από τα ακόλουθα πεδία, ενθαρρύνονται να υποβάλουν αίτηση στο πρόγραμμα Techstars Paris:

  • Βελτίωση των analytics της ροής ή διαδρομής με στόχο την αύξηση των ποσοστών εξειδίκευσης ανά asset
  • Την ανάπτυξη block chain λογισμικού προς προώθηση e-services που δεν απαιτούν χρήση χαρτιού στο ecosystem των Logistics
  • Νέα έξυπνα εργαλεία εντοπισμού (trackers) και συνδεμένοι αισθητήρες (sensors) που μπορούν να δημιουργήσουν νέες υπηρεσίες ή να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα των υφιστάμενων λειτουργιών

‘’Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που συνεργαζόμαστε με την Techstars, ένα επιταχυντή με εξαιρετικό ιστορικό στην υποστήριξη των αναπτυσσόμενων νεοσύστατων επιχειρήσεων. Χάρις στη συμφωνία μας, η GEFCO θα έχει μια μοναδική ευκαιρία να συνδεθεί με αφοσιωμένους επιχειρηματίες ανά τον κόσμο για να διερευνήσει και να επενδύσει στην αλυσίδα εφοδιασμού του μέλλοντος. Ανυπομονούμε να συνεισφέρουμε την τεχνογνωσία και την εξειδίκευση της GEFCO ώστε  να αξιοποιήσουμε τις επιχειρηματικές ιδέες και τη δημιουργικότητα της Techstars “, δήλωσε ο Luc Nadal, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της GEFCO. Επιπλέον, η GEFCO θα προσφέρει στους επιχειρηματίες την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ‘’πιλοτικά’’ προγράμματα σε επιλεγμένες χώρες και θα παρέχει πόρους για να δοκιμάσουν τις ιδέες τους.

Μέσω αυτής της συνεργασίας, η GEFCO συνεργάζεται επίσης με τo διεθνές νεοσύστατο campus, Partech Shaker, ένα πανεπιστημιακό χώρο στον οποίο οι τεχνολογικές εταιρείες από όλο τον κόσμο μπορούν να αναπτυχθούν υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

«Στην Techstars, δραστηριοποιούμαστε με στόχο να παρέχουμε βοήθεια στους επιχειρηματίες να πετύχουν και είμαστε σε θέση να το κάνουμε με την υποστήριξη ενεργών συνεργατών μας, όπως η GEFCO», δήλωσε ο Scott Ford, Γενικός Διευθυντής της Techstars. “Η GEFCO θα μπορεί να καθοδηγεί και να συμβουλεύει επιχειρηματίες μέσω του δικτύου της Techstars, ειδικότερα μέσω του προγράμματος επιτάχυνσης – Techstars Paris”.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin