Ειδήσεις
Home / Top Slider / Greek yogurt: Διευρύνεται η κατανάλωση στις ΗΠΑ

Greek yogurt: Διευρύνεται η κατανάλωση στις ΗΠΑ

Διευρύνεται η κατανάλωση ελληνικού γιαουρτιού στις ΗΠΑ, μέσα από το πιλοτικό πρόγραμμα για την εισαγωγή του προϊόντος στο διαιτολόγιο των σχολείων της χώρας, που ανανεώνεται για τρίτη φορά.
Κατά το πρώτο τρίμηνο εφαρμογής του προγράμματος, τα σχολεία που συμμετείχαν κατανάλωσαν ποσότητα γιαουρτιού 200.000 πάουντς (90.720 κιλά), αξίας 300.000 δολαρίων.
Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) απευθύνει πρόσκληση προς τους παραγωγούς ελληνικού τύπου γιαούρτης (greek yogurt), προκειμένου να συμμετέχουν στον τρίτο γύρο του πιλοτικού προγράμματος για την προμήθεια γιαουρτιού σε σχολεία 12 πολιτειών των ΗΠΑ.
Την πρόσκληση έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του γερουσιαστή της Ν. Υόρκης κ. Τσαρλς Σούμερ, αναφέροντας ότι η υποβολή των προτάσεων στο USDA θα ξεκινήσει από τις 12 Νοεμβρίου. Ο γερουσιαστής προτρέπει τους παραγωγούς ελληνικού τύπου γιαούρτης που δραστηριοποιούνται στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, να συμμετέχουν. Οι σημαντικότεροι από αυτούς είναι: η ΦΑΓΕ, ο ηγέτης της κατηγορίας Chobani και η Alpina Foods.
Όπως αναφέρει ο κ. Σούμερ, «Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τις βιομηχανίες της πολιτείας, να στείλουν τα προϊόντα τους σε νέες περιοχές, να αναπτύξουν την επιχείρησή τους και να εκπαιδεύσουν τη χώρα στο ελληνικό γιαούρτι».
Η τρέχουσα πρόσκληση αφορά την προμήθεια ελληνικού γιαουρτιού από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο 2015 και το USDA θα επιλέξει έναν ή περισσότερους προμηθευτές για να παρέχουν το προϊόν.
Το πιλοτικό πρόγραμμα, περιλαμβάνει σήμερα 12 πολιτείες: Νέα Υόρκη, Αριζόνα, Αϊντάχο, Τενεσί, Καλιφόρνια, Αϊόβα, Κονέκτικατ, Ιλινόις, Βόρεια Καρολίνα, Βερμόντ, Ουάσινγκτον, και Μισισιπή. O γερουσιαστής Σούμερ έχει “προτρέψει” το USDA για την επέκταση του προγράμματος σε περισσότερες πολιτείες, σε μία προσπάθεια να προστεθεί μόνιμα το ελληνικό γιαούρτι στο διαιτολόγιο των σχολείων της χώρας.

ΠΗΓΗ: Business Journal News Network