Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / Granarolo: Επενδύει 5 εκατ. ευρώ στην παραγωγή γάλακτος low sugar

Granarolo: Επενδύει 5 εκατ. ευρώ στην παραγωγή γάλακτος low sugar

Επένδυση ύψους 5 εκατ. ευρώ πραγματοποιεί η ιταλική γαλακτοβιομηχανία Granarolo, στο εργοστάσιό της στην Puglia, για την δημιουργία νέας γραμμής παραγωγής γάλακτος με μειωμένη ζάχαρη.

Όπως ανακοινώθηκε, το Granarolo G+ περιέχει 30% λιγότερη ζάχαρη από το συνηθισμένο και θα είναι διαθέσιμο στα ράφια λιανικής από το Νοέμβριο. Για να μειώσει την περιεκτικότητα σε ζάχαρη, η Granarolo χρησιμοποίησε μια διαδικασία δύο σταδίων, που αποσυνθέτει τη λακτόζη στο γάλα, στα δύο βασικά σάκχαρα: γλυκόζη και γαλακτόζη.

Το συγκεκριμένο πατενταρισμένο σύστημα διαχωρίζει στη συνέχεια τα διαφορετικά συστατικά του γάλακτος, παράγοντας ένα ρόφημα με λιγότερη ζάχαρη, το οποίο είναι κατάλληλο για όλους τους καταναλωτές, ακόμα και αν έχουν δυσανεξία στη λακτόζη ή δυσκολεύονται να χωνέψουν το γάλα. Η εταιρεία επιμένει ότι η διατροφική ποιότητα του γάλακτος δεν επηρεάζεται.

“Η Granarolo G + πρόκειται να φέρει επανάσταση στην αγορά γάλακτος”, δήλωσε ο πρόεδρος της Granarolo, Gianpiero Calzolari. “Πρόκειται για μια μοναδική καινοτομία. Πράγματι, η ευεξία και η υγεία είναι ο τομέας με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην αγορά, σημειώνοντας ανάπτυξη όγκου κατά 6,9% και αύξηση της αξίας κατά 6,7%/ Θα παράγουμε G + στη μονάδα Gioia del Colle στην Puglia, όπου έχουμε επενδύσει περισσότερα από 5 εκατομμύρια ευρώ και δημιουργήσαμε την ευκαιρία να προσλάβουμε νέους ανθρώπους”.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter