Ειδήσεις
Home / Logistics / GEFCO: Εξαγοράζει την Chronotruck, προχωρώντας την ψηφιοποίηση σε υψηλότερο επίπεδο

GEFCO: Εξαγοράζει την Chronotruck, προχωρώντας την ψηφιοποίηση σε υψηλότερο επίπεδο

O όμιλος GEFCO, εξειδικευμένος παγκοσμίως σε λύσεις εφοδιαστικής αλυσίδας και ηγέτης στα logistics της αυτοκινητοβιομηχανίας, ανακοίνωσε την εξαγορά της Chronotruck, μιας εταιρείας που συνδέει τους φορτωτές και τους μεταφορείς μέσω μιας καινοτόμου ψηφιακής πλατφόρμας. Η εξαγορά αυτή υποστηρίζει τη στρατηγική της GEFCO για τη εκμετάλλευση νέων τεχνολογιών με στόχο να ενισχύσει την εμπειρία των πελατών και να παρέχει πλήρως ψηφιοποιημένες υπηρεσίες για την κάλυψη των αναγκών των σημερινών και μελλοντικών οικοσυστημάτων logistics.

H Chronotruck ιδρύθηκε το 2016. Η φιλοδοξία της είναι να προσφέρει τη βέλτιστη πλατφόρμα για τις επιχειρήσεις ώστε να αιτούνται αποστολές, μειώνοντας παράλληλα τις «κενές διαδρομές» για τους μεταφορείς. Για τις επιχειρήσεις, η Chronotruck προσφέρει πρόσβαση σε κοντινούς μεταφορείς και ένα καινοτόμο χαρτοφυλάκιο ψηφιακών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένου ενός «instant quotation» συστήματος προσφορών, γεωγραφικής καταγραφής, απόδειξης της παράδοσης και ηλεκτρονικής τιμολόγησης. Για τους μεταφορείς, η ψηφιακή πλατφόρμα προσφέρει την ευκαιρία να βελτιστοποιήσουν τις ροές παραλαμβάνοντας τα κοντινά φορτία για να διασφαλίσουν ότι τα φορτηγά θα μπορούν να λειτουργούν με πλήρη χωρητικότητα. Μέχρι σήμερα, η Chronotruck έχει εξυπηρετήσει περισσότερους από 9.000 πελάτες.

Η GEFCO φέρνει ισχυρή τεχνογνωσία σε μεγάλης κλίμακας integrated logistics, ενώ η Chronotruck παρέχει ευελιξία, τεχνικές γνώσεις και προσβασιμότητα για την προώθηση της καινοτομίας σε όλο τη μεταφορά για τον πελάτη. Η Chronotruck θα παραμείνει ανεξάρτητη οντότητα με το δικό της brand εντός της GEFCO.

Ο Luc Nadal, Διευθύνων Σύμβουλος της GEFCO, σχολίασε: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τους εργαζομένους της Chronotruck και τις καινοτόμες λύσεις της στο διαρκώς αυξανόμενο prortfolio ευέλικτων, έξυπνων υπηρεσιών της GEFCO. Η εξειδίκευση της Chronotruck θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε μια σημαντική αλλαγή στις διαδικασίες των πελατών μας και να βελτιώσουμε την εμπειρία τους μέσω της ψηφιοποίησης. Η συνεργασία μας θα συμβάλει επίσης στη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος, διασφαλίζοντας ότι τα φορτηγά θα λειτουργούν με πλήρη χωρητικότητα. ”

“Αυτή είναι μια φανταστική ευκαιρία για την Chronotruck”, δήλωσε ο Rodolphe Allard, Διευθύνων Σύμβουλός της. Σήμερα, η Chronotruck δραστηριοποιείται κυρίως στη Γαλλία, αλλά προσβλέπουμε στην αξιοποίηση του ισχυρού δικτύου της GEFCO, της ισχυρής γεωγραφικής της παρουσίας και της πρόσβασης σε νέους πελάτες, από τον τομέα των καταναλωτικών αγαθών έως βιομηχανικούς κατασκευαστές. Είμαι πεπεισμένος ότι τα συνδυασμένα πλεονεκτήματα μας θα δημιουργήσουν μια ισχυρή λύση για τους φορτωτές και τους μεταφορείς, η οποία προσθέτει πραγματική αξία.”

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin