Ειδήσεις
Home / Logistics / GEFCO: Εξαγόρασε την GLT, με καίριο ρόλο στην περιοχή Ευρώπης-Μαρόκου

GEFCO: Εξαγόρασε την GLT, με καίριο ρόλο στην περιοχή Ευρώπης-Μαρόκου

Ο Όμιλος GEFCO, με διεθνή παρουσία στον κλάδο της βιομηχανικής εφοδιαστικής διαχείρισης και ηγετική δύναμη στα logistics της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα την εξαγορά της ισπανικής GLT, εταιρείας με εξειδίκευση στις μεταφορές ανάμεσα σε Ευρώπη και Μαρόκο. Η εξαγορά είναι μεγάλης στρατηγικής σημασίας για την GEFCO, η οποία ενισχύει την παρουσία της εταιρείας στην περιοχή σε μια περίοδο ολοένα αυξανόμενου εμπορίου μεταξύ Ευρώπης και Μαρόκου στην αυτοκινητοβιομηχανία, το λιανικό εμπόριο και τον κλάδο της μόδας. Η συμφωνία μεταξύ της GLT και της GEFCO υπόκειται σε έγκριση από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

Το μέλλον της συγχώνευσης μεταξύ της GEFCO και της GLT είναι πολλά υποσχόμενο, με την ισπανική εταιρία να έχει αποκτήσει μια καλά εδραιωμένη φήμη στην αγορά, με πάνω από δύο δεκαετίες λειτουργίας. Η GLT ιδρύθηκε το 1998 και θεωρείται η πλέον εξειδικευμένη εταιρεία για την απόλυτα ασφαλή διαχείριση των ροών εφοδιαστικής αλυσίδας στον πορθμό του Γιβραλτάρ. Η GLT έχει συνάψει ισχυρές συνεργασίες με πελάτες στους κλάδους της αυτοκινητοβιομηχανίας και της μόδας. Η εταιρεία διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στις εμπορικές μεταφορές στην περιοχή μεταξύ Αλχεθίρας και Ταγγέρης, πραγματοποιώντας πάνω από 16.000 δρομολόγια τον χρόνο, με 75 φορτηγά και 380 τρέιλερ. Η λειτουργία της εταιρείας βασίζεται σε μια ιδιαίτερα αποτελεσματική επιχειρησιακή δομή και ένα εξίσου αποτελεσματικό επιχειρηματικό μοντέλο, με ένα ενιαίο κέντρο διαχείρισης για το σύνολο της αλυσίδας που βρίσκεται στο Ιαρτζούν (Χώρα των Βάσκων, κοντά στο Irun) ενώ διαθέτει επίσης κέντρα αποστολής σε κοντινή απόσταση και κέντρα γρήγορης συντήρησης στην Ταγγέρη και την Αλχεθίρας.

 

Ανάγκη για υποστήριξη εφοδιαστικής διαχείρισης σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη οικονομία

Η GEFCO έχει αναπτύξει επί σειρά ετών ισχυρή τεχνογνωσία στη διαχείριση εμπορικών δραστηριοτήτων μεταξύ της Ευρώπης και των χωρών του Μαγκρέμπ. Η εξαγορά της GLT θα δώσει στην GEFCO τη δυνατότητα να ενισχύσει τη θέση και την εμπειρογνωμοσύνη της στην περιοχή, παράλληλα με την εδραίωση και τη διεύρυνση του πελατολογίου της, ιδιαίτερα στους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας, της μόδας και του λιανικού εμπορίου.

«Με την ταχύτατα αναπτυσσόμενη και δυναμική βιομηχανία του, το Μαρόκο προσφέρει εξαιρετικές προοπτικές για την εταιρεία μας», δήλωσε ο Luc Nadal, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου GEFCO. «Κάποιοι από τους βασικούς πελάτες μας στην αυτοκινητοβιομηχανία, την αεροναυπηγική, το λιανικό εμπόριο και τη βιομηχανία επενδύουν ήδη σε μεγάλο βαθμό στη χώρα ώστε να αυξήσουν την παραγωγική τους ικανότητα, επομένως δημιουργείται η ανάγκη για υποστήριξη εφοδιαστικής διαχείρισης και για αξιόπιστες λύσεις. Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της GLT, θα είμαστε στην καλύτερη θέση να αδράξουμε τις ευκαιρίες που προσφέρονται από αυτές τις ταχέως αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις».

Η ευθυγράμμιση των επιχειρηματικών δικτύων, της τεχνογνωσίας και των πελατών θα διευκολύνει την επιχειρηματική και εμπορική συγχώνευση μεταξύ της GLT και της GEFCO. Το προσωπικό και των δύο εταιρειών χαρακτηρίζεται από την ίδια επιχειρησιακή αριστεία και φιλοσοφία αξιοπιστίας. Αυτό θα τις βοηθήσει να καταστήσουν γρήγορα αυτό το σχέδιο επιτυχές.

 

Ένα στοχευμένο σχέδιο εξαγοράς με σκοπό την επικερδή ανάπτυξη

Η συμπληρωματικότητα μεταξύ των επιχειρήσεων GLT και GEFCO, όσον αφορά στην εμπειρογνωμοσύνη, το γεωγραφικό δίκτυο και το πελατολόγιο, θα δημιουργήσει οικονομική αξία για όλους τους ενδιαφερόμενους: πελάτες, συνεργάτες, προμηθευτές και υπαλλήλους.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που είμαστε πλέον κομμάτι της GEFCO, ενός ομίλου που κατέχει σημαντική θέση στην εφοδιαστική διαχείριση παγκοσμίως, με ισχυρό διεθνές δίκτυο και εδραιωμένη τεχνογνωσία», δήλωσε η Cristina Orbea, Γενική Διευθύντρια της GLT. «Είμαστε σίγουροι ότι ο συνδυασμός των γνώσεων και της εμπειρίας μας θα διασφαλίσει καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες των δύο εταιρειών και θα δημιουργήσει τις συνθήκες για την μελλοντική ανάπτυξη των εταιρειών μας». –

Η GLT θα τελεί υπό την πλήρη ιδιοκτησία και διαχείριση της GEFCO Ισπανίας, ως εξειδικευμένη επιχειρηματική οντότητα για την στρατηγικής σημασίας περιοχή μεταξύ Ευρώπης και Μαρόκου. Η ισπανική θυγατρική της GEFCO διαθέτει πάνω από 30 χρόνια εμπειρία στην εφοδιαστική διαχείριση υψηλού επιπέδου, με 700 υπαλλήλους και 5.000 εταιρικούς πελάτες. Το σύνολο του προσωπικού της GLT θα εργαστεί με αφοσίωση, από τα τωρινά του γραφεία, με στόχο τη διατήρηση του επιπέδου υπηρεσιών, αξιοπιστίας και ασφάλειας για όλους τους πελάτες της και τη διασφάλιση νέων εξελίξεων.

«Η GLT είναι μια στρατηγική προσθήκη στο δίκτυο και τις δυνατότητές μας. Έπειτα από την επιτυχημένη ένταξη της IJS το 2015, η εξαγορά της GLT αντανακλά επίσης τη δυνατότητά μας να επιταχύνουμε την επικερδή ανάπτυξη της GEFCO μέσω επιλεκτικών εξαγορών», κατέληξε ο Luc Nadal, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ομίλου GEFCO.

Η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ μόλις ολοκληρωθούν οι συνήθεις κανονιστικές διαδικασίες που ορίζονται από τις αρμόδιες αρχές.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin