Ειδήσεις
Home / Logistics / GEFCO: Δημιουργεί εργοστάσιο καινοτομίας

GEFCO: Δημιουργεί εργοστάσιο καινοτομίας

Ο όμιλος GEFCO, ένας παγκόσμιος προμηθευτής υπηρεσιών βιομηχανικής εφοδιαστικής αλυσίδας και ηγέτης στην Ευρώπη στα logistics αυτοκινητοβιομηχανίας, ανακοίνωσε  την έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου καινοτομίας. Η πρωτοβουλία αποτελεί ορόσημο της στρατηγικής καινοτομίας του Ομίλου και στοχεύει στην προώθηση νέων ιδεών και δημιουργικότητας στις ομάδες της GEFCO σε όλο τον κόσμο.

 

Ενισχύοντας το πνεύμα της καινοτομίας εσωτερικά

Το Εργοστάσιο Καινοτομίας της GEFCO έχει σχεδιαστεί για να καλλιεργεί μια κουλτούρα καινοτομίας, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε εργαζόμενο να εφεύρει και να διερευνά καινοτόμες ιδέες, καθώς και να τις αναπτύξει σε λύσεις για την υποστήριξη της επιχειρηματικής ανάπτυξης. Στόχος του Ομίλου είναι να ενισχύσει το δημιουργικό πνεύμα των υπαλλήλων του, παρέχοντας τους ένα εσωτερικό incubator για τις πιο ελπιδοφόρες νέες τους έννοιες.

Το Εργοστάσιο Καινοτομίας θα είναι ανοιχτό όλο το χρόνο, επιτρέποντας στους υποψηφίους, που εργάζονται σε ομάδες, να υποβάλλουν τα έργα τους και να προωθούν τις καινοτόμες ιδέες τους ανά πάσα στιγμή. Αυτά μπορούν να εφαρμοστούν σε οποιοδήποτε πεδίο της επιχείρησης της GEFCO, αλλά πρέπει να ευθυγραμμίζονται με τους άξονες καινοτομίας της, να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών και να εφαρμόζονται κλιμακωτά σε όλο τον Όμιλο. Μια επιτροπή ανάλυσης καινοτομίας εσωτερικών εμπειρογνωμόνων θα αξιολογήσει τις καλύτερες ιδέες με βάση τα κριτήρια αυτά. Οι επιλεγμένες ομάδες θα προσκληθούν στο Εργοστάσιο Καινοτομίας, όπου θα επωφεληθούν από την εσωτερική εξειδίκευση, καθώς και από τους πόρους για την επιτυχή ανάπτυξη του project τους. Αφού προχωρήσουν σε «απόδειξη του εγχειρήματός τους» (proof of concept), οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν άδεια μετ ‘αποδοχών από την κανονική τους εργασία για να επικεντρωθούν πλήρως στην ανάπτυξη των ιδεών τους.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη λειτουργίας του ‘GEFCO Innovation Factory’, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να προάγει το πνεύμα δημιουργικότητας και καινοτομίας μεταξύ των εργαζομένων μας», δήλωσε ο Luc Nadal, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της GEFCO. «Ο στόχος της GEFCO είναι να παρέχει στους πελάτες έξυπνες και ευέλικτες λύσεις εφοδιαστικής αλυσίδας και είμαι βέβαιος ότι το Εργοστάσιο Καινοτομίας μας θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε τα όρια και να επιταχύνουμε την ανάπτυξη».

 

Καινοτομία που μοιράζεται

Η GEFCO καλλιεργεί ήδη το εσωτερικό της οικοσύστημα καινοτομίας, με επιτεύγματα όπως το ‘My Car is There’, μια προσωποποιημένη υπηρεσία μεταφοράς που «φέρνει» το αυτοκίνητο στον τελικό πελάτη μέσω εφαρμογής smartphone. Στις 12 Ιουνίου 2018, η GEFCO βραβεύτηκε ως Innovation Leader για το My Car is There στην Έκθεση Automotive Logistics Europe στη Βόννη της Γερμανίας.

Επιπροσθέτως, ο Όμιλος παρακολουθεί ενεργά τις καινοτόμες εξελίξεις και υιοθετεί μια προσέγγιση “δοκιμής και μάθησης” στις νέες τεχνολογίες, χρησιμοποιώντας robots για τη διαχείριση αποθηκών στη Γαλλία ή drones για τη διαχείριση αποθεμάτων στην Ισπανία. Παράλληλα, η GEFCO συνεργάζεται με νεοσύστατες εταιρίες (start ups) για την επιτάχυνση της καινοτομίας. Το Eργοστάσιο Kαινοτομίας της GEFCO ευθυγραμμίζεται με την πολιτική καινοτομίας του Ομίλου που ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια και επιβεβαιώθηκε εκ νέου με τις πρόσφατες συνεργασίες της.

Τον Μάρτιο του 2018, ο Όμιλος ανακοίνωσε τη συνεργασία του με την Techstars, έναν παγκόσμιο επιταχυντή (accelerator) που έχει υποστηρίξει την ανάπτυξη πάνω από 1.000 διεθνών νεοσύστατων επιχειρήσεων. Μέσω αυτής της συνεργασίας, η GEFCO συνεργάζεται επίσης με την Partech Shaker, μια διεθνή πανεπιστημιούπολη start ups όπου οι τεχνολογικές εταιρείες από όλο τον κόσμο μπορούν να αναπτυχθούν υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin