Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / FrieslandCampina: Αναζητά ευκαιρίες για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα

FrieslandCampina: Αναζητά ευκαιρίες για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα

Η ολλανδική συνεταιριστική εταιρεία FrieslandCampina προτίθεται να προχωρήσει στη διερεύνηση ευκαιριών για περισσότερες επενδύσεις στην Ελλάδα, όπως αναφέρθηκε σε δείπνο που παρέθεσαν, την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, στον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο πρέσβης της Ολλανδίας στην Αθήνα, Caspar Veldkamp και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας FrieslandCampina Hellas, Κωνσταντίνος Μαγγιώρος.

Στο δείπνο συμμετείχαν, ο πρόεδρος, Frans Keurentjes και τα μέλη του εποπτικού συμβούλιου του Ολλανδικού συνεταιρισμού FrieslandCampina, ο πρόεδρος της μητρικής εταιρείας στην Ολλανδία, Roelof Joosten, καθώς και η διοικητική ομάδα της εταιρίας στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, ο υπουργός κατά την παρέμβασή του, αναφέρθηκε στις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και στις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για τους υποψήφιους επενδυτές. Υπογράμμισε τους θετικούς αριθμούς της ελληνικής οικονομίας, ενώ ανέφερε συγκεκριμένα, μεγάλες στρατηγικές επενδύσεις που υλοποιούνται στη χώρα. Εξέφρασε δε, την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον της FrieslandCampina, να προχωρήσει στη διερεύνηση ευκαιριών για περισσότερες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Στην πρόσκληση για το δείπνο προς τον κ. Παπαδημητρίου, υπογραμμίζεται ότι «στόχοι της επίσκεψης είναι η επισκόπηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην ελληνική αγορά, καθώς και η εξέταση δυνατοτήτων περαιτέρω επενδύσεων και ανάπτυξης».

«Η παρουσία σας θα αποτελέσει μεγάλη τιμή για μας και θα ενδυναμώσει το μήνυμά μας, ότι η Ελλάδα, προχωρώντας σε σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές που στοχεύουν στην εξυγίανση της οικονομίας της, αποτελεί ελκυστικό επενδυτικό προορισμό» αναφέρεται στην πρόσκληση.

Σύμφωνα με το κείμενο της πρόσκλησης που δόθηκε στην δημοσιότητα: «H FrieslandCampina είναι ολλανδική συνεταιριστική εταιρεία, με μακρά ιστορία 150 ετών (ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 1871). Με εγκαταστάσεις σε 33 χώρες και τζίρο € 11 δισ. ευρώ, είναι μία από τις μεγαλύτερες γαλακτοβιομηχανίες διεθνώς. Οι 19.000 κτηνοτρόφοι-γαλακτοπαραγωγοί σε Ολλανδία, Βέλγιο και Γερμανία, που αποτελούν και τους ιδιοκτήτες της εταιρείας, παράγουν 11 εκατ. τόνους νωπού γάλακτος ετησίως, οι οποίοι μετατρέπονται σε πολύτιμα, θρεπτικά, γαλακτοκομικά προϊόντα που διακινούνται σε περισσότερες από 100 χώρες.

Η FrieslandCampina Hellas είναι 100% θυγατρική της Ολλανδικής FrieslandCampina, γνωστή στην Ελλάδα για τα προϊόντα ΝΟΥΝΟΥ, τα οποία για περισσότερο από 85 χρόνια αποτελούν εγγύηση ποιότητας και διατροφικής αξίας για την ελληνική οικογένεια. Με την ηγετική της θέση, διαδραματίζει διαχρονικά σημαντικό ρόλο στην ελληνική οικονομία.

Η FrieslandCampina Hellas ήταν από τις πρώτες εταιρείες που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από την αρχή της οικονομικής κρίσης. Το 2011, η εταιρεία επένδυσε σε υπερσύγχρονο εργοστάσιο στην Πάτρα, όπου και μετέφερε την παραγωγή γάλακτος από τη Γερμανία, δημιουργώντας περισσότερες από 140 θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, υλοποίησε – και συνεχίζει να λειτουργεί μέχρι σήμερα – ένα πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της ελληνικής κτηνοτροφίας πρόγραμμα βέλτιστης διαχείρισης και ανάπτυξης κτηνοτροφικών μονάδων, στηρίζοντας έτσι την ελληνική πρωτογενή παραγωγή γάλακτος. Απασχολεί σήμερα 470 ανθρώπους, χωρίς να έχει πραγματοποιήσει καμία μείωση θέσεων εργασίας ή περικοπή μισθών και παροχών

Με συνείδηση του ρόλου και της ευθύνης που έχει απέναντι στην ελληνική κοινωνία, η FrieslandCampina Hellas εκπονεί εδώ και πολλά χρόνια προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, με κύριο στόχο τη στήριξη των παιδιών και οικογενειών που έχουν ανάγκη. Επιπλέον, η εταιρεία έχει επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα περιβάλλοντος»

Καταλήγοντας η πρόσκληση αναφέρει πως: «Στο πλαίσιο της επιτυχημένης πορείας της εταιρείας και της μακροχρόνιας προσήλωσής της στην αγορά γάλακτος, το Εποπτικό Συμβούλιο του Ολλανδικού Συνεταιρισμού (Supervisory Board), το οποίο αποτελεί το ανώτατο όργανο εποπτείας, ελέγχου και λήψης αποφάσεων, μαζί με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της μητρικής εταιρείας, επισκέπτονται την Ελλάδα μεταξύ 11 και 14 Σεπτεμβρίου 2017. Στόχοι της επίσκεψης είναι η επισκόπηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην ελληνική αγορά, καθώς και η εξέταση δυνατοτήτων περαιτέρω επενδύσεων και ανάπτυξης».

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin