Ειδήσεις
Home / Διατροφη - Wellness / Φεστιβάλ γνωριμίας με τα τοπικά προϊόντα και τις γεύσεις του Ηρακλείου

Φεστιβάλ γνωριμίας με τα τοπικά προϊόντα και τις γεύσεις του Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου και ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Ηρακλείου διοργανώνουν διήμερες εκδηλώσεις για την ανάδειξη της κρητικής γαστρονομίας και την προβολή των τοπικών προϊόντων και πρώτων υλών, στις 18 και 19 Μαρτίου.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο χωριό Πυργού, με στόχο να παρουσιαστούν ο γαστρονομικός πλούτος τα υλικά, οι τεχνικές και η διατροφική κουλτούρα της ενδοχώρας του Ηρακλείου.

«Το διήμερο αυτό είναι μια “γιορτή” γεύσης και μουσικής στην οποία θα συμμετέχουν οι κάτοικοι της πόλης και των χωριών του Ηρακλείου και αυτός ακριβώς είναι ο στόχος μας. Θέλουμε να θεσπίσουμε εκδηλώσεις γαστρονομίας και ανάδειξης των τοπικών προϊόντων στα χωριά του Δήμου που θα διοργανώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και θα κορυφώνονται με τη μεγάλη γιορτή της γαστρονομίας το Σεπτέμβριο στην πόλη. Φέτος θα είναι η 5η φορά που θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις “Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας”. Η Πυργού είναι ο πρώτος σταθμός των μικρών αυτών γαστρονομικών εκδηλώσεων, ενώ ο επόμενος θα είναι στον Προφήτη Ηλία», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού- Ψηφιακού Μετασχηματισμού- Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της Υπαίθρου και Τουρισμού Γιώργος Σισαμάκης.

Στο γευστικό αυτό ταξίδι, θα παρουσιαστούν πατροπαράδοτες συνταγές σε μοντέρνα αλλά και κλασική εκτέλεση, μέθοδοι τυροκόμησης με παραδοσιακούς τρόπους καθώς και gourmet πιάτα με έμπνευση από τη μεσογειακή διατροφή και συστατικά από την κρητική γη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνδυασμό πολιτιστικών, μουσικών και γαστρονομικών δράσεων, δρώμενα όπως μάζεμα χόρτων καθώς και έκθεση τοπικών προϊόντων και συνδιοργανώνεται με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πυργού «Η Χρυσοπηγή», τη «Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης», το «Σωματείο Μαγείρων & Ζαχαροπλαστών Ν. Ηρακλείου», και το Σύλλογο «Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας».

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν εκτός από τους συνδιοργανωτές, ο σεφ Κώστας Ασσαργιωτάκης με την ομάδα του, ενώ η σομελιέ και ιδιοκτήτρια της «Wine Walkers Crete», Στέλλα Ασυρακάκη, θα παρουσιάσει προϊόντα του κρητικού αμπελώνα.

Τις εκδηλώσεις «ντύνουν» οι ήχοι της κρητικής μουσικής από τους Μύρωνα Αναστασάκη, Γιάννη Βαφάκη, Δημήτρη Γουβιανάκη, Γιάννη Ιατράκη και Ζαχάρη Μηναδάκη, το Σάββατο 18/03/2023 και του λυράρη Κώστα Σαριδάκη με το συγκρότημά του την Κυριακή 19/03/2023.

Σημειώνεται ότι όλοι οι μουσικοί συμμετέχουν αφιλοκερδώς, στηρίζοντας τη διοργάνωση.

Μπορείτε να δείτε όλο το πρόγραμμα εδώ:

https://heyzine.com/flip-book/470e72091d.html

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter